Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Wick bibliotek

Wick bibliotek, Storbritannien

Thedesignconcept ltd. har arbetat nära kunden under hela processen från design till färdigställande.

 

> Läs mer om projektet

Innovativa designlösningar

Under designfasen av det nya Wick Campus för åldrarna 3–18 år anlitade Highlands kommun en välgörenhetsorganisation som bland annat driver bibliotek, High Life Highland, för att bedöma om folkbiblioteket kunde flyttas från den befintliga Carnegie-byggnaden i centrum av staden till det nya campus som, förutom biblioteket, skulle inrymma en simhall med gemensam reception.

Detta innebar utmaningar för en nyskapande design av ett flexibelt område för alla typer av besökare (arbetssökande, barn och äldre såväl som besökare till simhallen), eftersom biblioteket, förutom att samordnas med simhallen, skulle slås samman med ett skolbibliotek. Dessutom skulle designen vara en hyllning till arvet från Wick samtidigt som den pekade mot framtiden.

Barnbiblioteket kan ses av förbipasserande och användningen av färgglad grafik, mjuka möbler och rolig inredning uppmuntrar barn att komma in och tillbringa tid på biblioteket.

I hela biblioteket används Cocoon-möbler för att skapa en "paus" mellan bokhyllorna och erbjuda alternativa sittmöjligheter. Grafik som illustrerar Wicks arv hänger på väggarna och de mjuka, runda sittmöblerna inbjuder människor från hela världen att sätta sig tillrätta och njuta av omgivningen.

 

 

 

 

Hör vad andra säger...

”Samarbetet med thedesignconcept ltd. har gått riktigt bra. De förstod vårt uppdrag från början och hjälpte oss tolka och fullfölja vår vision tillsammans med intressenter och personal.

Resultatet är ett ljust, modernt och flexibelt bibliotek som möter lokalbefolkningens behov. Designen är trogen byggnaden och passar bra in på campus. Det är lätt att genomföra evenemang och aktiviteter av alla slag och vi kan ta emot ett ständigt ökande antal besökare.

Särskilt barnbiblioteket har blivit populärt bland de små samt familjerna i Wick. På invigningsdagen var det underbart att se barnens och föräldrarnas ansikten när de såg biblioteket för första gången.”

 

John West
Bibliotekschef
High Life Highland

 

 

 

 

 

 

Produkter som använts på Wick bibliotek

Andra projekt