Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotek med plats för umgänge och gemenskap

Vårt uppdrag för Southmead bibliotek var att skapa ett ambitiöst bibliotek med fokus på lokalsamhället som en del av en mer omfattande och långsiktig förnyelseplan för Southmead i Bristol. Biblioteket är en del av planen att skapa ett centrum för hälsa och välbefinnande där människor kan utvecklas och få stöd, samt att förbättra det offentliga biblioteket i Bristol. Biblioteket är sammanbyggt med ett gym och ett rådgivningskontor. Biblioteket – liksom byggnaden i allmänhet – fungerar som en central mötesplats och ligger i ett välbesökt butiksområde. Biblioteket bidrar till att stödja stadens ambition gällande medborgarprojekt och social service i området och till att fortsätta stärka samarbeten med andra organisationer.

Southmead bibliotek är en del av stadens utvecklingsprogram för lokalsamhället. Biblioteket har byggts i anslutning till andra sociala verksamheter och erbjuder nu längre öppettider och förbättrade tjänster för att stödja de boende i området.

Vid bibliotekets huvudingång möts besökarna av moderna utställnings- och sittytor med inbyggda bänkar. Det finns infopodier i olika höjder för personalen, och layouten är utformad med fokus på att skapa ett överskådligt utrymme där besökarna inte känner sig inklämda. Det finns gott om utrymme mellan hyllraderna, gott om passage och inga blindgångar i de öppna ytorna. Vid entrén finns tydliga skyltar som visar var barnbiblioteket och personalen finns. De senaste böckerna visas på exponeringshållare på bokhyllornas gavlar. Vi har gjort biblioteket ännu mer trivsamt genom att ha ett område med Cocoon sitthål där man kan koppla av och njuta av en lugn stund.

Det nya företagscentret (BIPC) är ett särskilt område i biblioteket för att stödja och utveckla småföretag och hjälpa till med den ekonomiska återhämtningen i staden. Här är det möjligt att dra sig tillbaka och få lugn och ro för att hålla möten.
Barnbiblioteket är inrett på ett lekfullt och livfullt sätt. Barnen kan ha roligt eller lyssna på berättelser på en skräddarsydd scen. Det finns låga bilderbokstråg och exponeringshyllplan placerade i barnhöjd som uppmuntrar barnen att bläddra bland böckerna. Barnområdet är ett fantastiskt, roligt och attraktivt område som är uppdelat i små avsnitt med hyllor, bilderbokstråg och andra möbler för att också ge utrymme för koncentration och avskildhet.

I biblioteket bidrar den diskreta golvdesignen till att separera de olika områdena. Kombinationen av noggrant utvalda material, färger och möbler ger en visuell kontinuitet. Avståndet mellan alla hyllor och möbler är noggrant uppmätt för att passa exempelvis barnvagnar och rullstolar. De mindre gångarna är 120 cm eller mer, medan de större områdena har ännu mer plats.

Det var viktigt att utforma biblioteket så att det alltid finns god översikt - särskilt från personalens arbetsbord. Genom att använda justerbara Info Pods har vi förbättrat synligheten överallt och gett personalen mer plats att röra sig på, vilket också bidrar till ett mer öppet och socialt utrymme där gemenskapen står i fokus.

Produkter som används på Southmead bibliotek, Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna