Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Om oss

Lammhults Biblioteksdesign AB sedan 1936

Biblioteksinredning är det som definierar oss som företag. Vi arbetar med biblioteket som ett rum där vi adderar idéer, erfarenhet, kompetens och naturligtvis möbler. Vi formger rummet såväl som bibliotekets flöden.

Om oss

Dagens bibliotek är inte bara en boksamling eller en arbetsplats – den är en mötesplats för kulturella kontakter, för digital informationsförmedling, för kreativitet, fantasi och upptäcktsfärder.

 

En möbelfamilj med starka varumärken
Lammhults Biblioteksdesign AB grundades 1936 och tillhör nu Lammhults Design Group.​

 

Internationell närvaro
Inom Lammhults Design Group finns sju företag och många professionella återförsäljare, vilka har varit inblandade i biblioteksdesign runtom i världen under flera årtionden. Vi är stolta över att kalla oss "library people".

Vi har ett globalt gångbart sortiment och har satt vårt bomärke på många unika och spännande bibliotek runtom i världen.

 

Vi är en del av svenskt biblioteksväsende
Vi har varit leverantör till Sveriges bibliotek sedan 1936. Först som Bibliotekens Försäljningscentral, därefter Bibliotekstjänst (BTJ) och under senare år som en del av den börsnoterade koncernen Lammhults Design Group, med flera starka möbelvarumärken: BCI, Eurobib Direct, SchulzSpeyer, Lammhults, Abstracta, Fora Form, Ragnars och Morgana. Vi har varit vår kärnverksamhet trogen och koncentrerat all vår energi till att utveckla produkter och tjänster som hjälper biblioteken att förbättra sin verksamhet och uppnå sina mål.

 

Genom historien ser vi samtiden och framtiden
Att vara en professionell kunskapspartner till landets bibliotek kräver engagemang och erfarenhet. Bibliotekens villkor och roll förändras över tiden. Nya medier och tekniker utvecklas och måste integreras i verksamheten. Funktionen som mötesplats och nav för kulturell mångfald medför nya krav på såväl utrustning som inredning. Och bibliotekens uppdrag att stödja livslångt lärande och stimulera kunskap, kreativitet och kultur sätter barn och ungdomar i särskilt fokus. Genom vårt långa och nära samarbete med biblioteksvärlden kan vi snabbt fånga upp nya behov och omsätta dem i praktiken. I form av möbler, inredningslösningar, utrustning och praktiska hjälpmedel.Specialmöbler
Vår produktkatalog av hyllor, möbler och inredningsdetaljer täcker de flesta behov, men inte sällan söker våra uppdragsgivare en unik lösning. Vi har lång erfarenhet av specialmöbler, både vad gäller formgivning och produktion.


Vi erbjuder helhetslösningar - vi tänker helhetslösningar i minsta detalj
Vi kompletterar våra egendesignade produkter med de olika unika möbelvarumärkena inom Lammhults Design Group och kan därmed erbjuda skandinavisk design av högsta kvalitet. Vi samarbetar också nära med framstående möbelproducenter i Tyskland och flera andra europeiska länder.

Våra erfarna inredningsarkitekter har gedigen kunskap om såväl funktioner, kapacitetsberäkningar, besöksflöden och rumsdispositioner som om material, färger, textilier och formgivning. Och de vet vilka möbler och vilken inredning som uppfyller bibliotekens och de offentliga miljöernas speciella krav i minsta detalj.
Träffa våra representanter


Våra representanter reser land och rike runt för att besöka våra kunder. Stora som små. Ibland när det finns ett specifikt behov, ibland bara för att höra om ni är nöjda med oss. Eller för att insupa atmosfären i just ditt bibliotek.Välkommen att kontakta oss!

 

Våra produkter och varumärken står för ett tydligt helhetstänk 

Vår strävan efter att erbjuda kompletta lösningar för bibliotek och offentliga mötesplatser kan du bland annat se i våra varumärken, BCI och Eurobib Direct. Genom dessa möter vi inte bara behovet av inredningar och hyllsystem i världsklass, utan kan också erbjuda förbrukningsmateriel och specifika biblioteksprodukter.


Genom vårt varumärke BCI är vi världsledande inom biblioteksinredning och systemprodukter som bildar stommen i våra projektengagemang. Lingo, Uniflex och 60/30 Stålhylla är exempel på hyllsystem som gjort BCI varumärket känt och aktat över hela världen. BCI har också en ledande position när det gäller skräddarsydda speciallösningar, och har under flera decennier samarbetat med några av världens främsta arkitekter för att ta fram unika inredningar, inte bara för stora internationella projekt, utan även för mindre och lokala inredningsprojekt.


Med vårt sortiment på närmare 1500 biblioteksrelaterade produkter, stödjer Eurobib Direct varje biblioteks behov av förbrukningsartiklar, exponeringslösningar och kompletterande inredningsprodukter. Via nätbutiken är det lika snabbt som smidigt att beställa allt ditt bibliotek behöver för att driva och utveckla verksamheten. Här finns allt från bokvårdsprodukter och mediaförvaring till spännande barnmöbler och klassiska bokvagnar.