Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ljust och inbjudande bibliotek i Geraardsbergen

Ljus och rymd är nyckelelement i det nya biblioteket i Geraardsbergen. Biblioteket är mer än bara en plats för att låna böcker; det är en plats för att läsa, studera, spela spel och mycket mer. Det finns många olika sittplatser att välja mellan: bord och stolar för arbete eller studier, mysiga och bekväma fåtöljer för avkoppling samt sittpuffar där du snabbt kan slå dig ner med en god bok.

Mötesrummet sticker ut med sina effektfulla, svängda glasväggar. Här finns flexibla bord och stolar i olika färger som kan användas för alla typer av aktiviteter.

I hela biblioteket är hyllorna vita för att rikta uppmärksamheten mot innehållet – böckerna. Byggnadens moderna färgpalett återspeglas i bibliotekets möbler.

Det nya biblioteket är något helt annat än det gamla biblioteket. Bibliotekarien Paul De Taeye säger: ”Det gamla biblioteket var helt nedslitet och uppfyllde inte ens de mest grundläggande säkerhets- och komfortstandarderna. Det nya biblioteket är rymligare och luftigare med fler sittplatser och studiemöjligheter. Vi har lagt särskild vikt vid att skapa tillräckliga vilo- och sittplatser samt mer utrymme och enhetlighet i designen. Av de nästan enhälligt positiva reaktionerna drar vi slutsatsen att detta har varit en framgång."

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna