Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Revitalisering av Paisley: Prisbelönt biblioteksprojekt ger nytt liv åt stadskärnan

Det prisbelönta Paisley Learning & Cultural Hub är det nya hemmet för biblioteket i Paisley. Biblioteket har öppnat som en del av Renfrewshire Councils bredare satsning på kulturell förnyelse i staden och för att ge människor lust att besöka stadskärnan. Uppdraget för biblioteket var att skapa en dynamisk och samhällsorienterad samlingsplats i en historisk byggnad i stadens centrum.

Att utforma biblioteket som en del av investeringen i denna viktiga tjänst för samhället i Paisley har varit en mycket spännande uppgift. De komplexa ombyggnationerna skapar en välkomnande, varierad och ljus miljö där utrymmena är sammanlänkade och har utformats med respekt för den befintliga byggnadens stil och arkitektur.

Projektet sträcker sig över fyra våningar med en ny, modern fasad. På bottenvåningen finns ett receptionsområde där alla är välkomna att vistas. En foajé ger tillgång till barnbiblioteket där barnen kan leka och utforska, samt ett område för sagoberättande som utformats av den skotska konstnären Claire Barclay. På andra våningen finns en lounge som rymmer bibliotekets huvudsamling och leder till rum där arrangemang, möten och presentationer kan hållas. Läsesalen på tredje våningen erbjuder plats och rum för koncentration, och i anslutning till denna finns studierummet "Gallery" och en utomhusträdgård.

Biblioteket erbjuder stora och trivsamma områden för barn och familjer, IT- och digitala tjänster, utrymmen för arrangemang och en lokal litteraturfestival - och naturligtvis även områden där besökarna kan sitta och koppla av med en god bok.

På översta våningen finns en utomhusterrass, mötes- och samlingsrum samt en studieplats för ungdomar. I hela byggnaden finns gratis Wi-Fi, tillgång till datorer och platser där man kan koppla in sina egna enheter.

Arkitekt
  • The Collective Architecture
Bilder
  • Matt Clayton

Produkter som används på Paisley bibliotek, Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna