Product added to basket

  • logo
  • 0 0

En fristad för samhället invigd

Una Marson är en uppskattad hjältinna från Southwark som hyllas för sina bidrag till den litterära världen och som den första svarta kvinnliga programproducenten på BBC, och bibliotekets namn valdes av lokalsamhället för att hedra Southwarks rika kulturarv.

Det nya biblioteket är en fristad för samhället. Det är en plats där man kan koppla av, lära sig, träffas och inspireras, oavsett om man är ett eller nittioett år. Una Marson var en inspirationskälla för tusentals människor, så det är helt rätt att denna inspirerande plats är uppkallad efter henne.

Det nya biblioteket erbjuder traditionella tjänster som bok- och DVD-lån, tidningar och tidskrifter, datorer med allmän tillgång, utskrifts- och kopieringsmöjligheter, bokningsbara mötesrum, studieplatser, gratis Wi-Fi och en hälsokiosk med självbetjäning. Biblioteket innehåller också ett innovationsrum som ger möjlighet att testa nya program och tjänster.

Det nya biblioteket ligger på bottenvåningen i ett stadskvarter med bostäder i våningarna ovanför. Utrymmena nås via bibliotekets huvudentré under normal öppettid och via en separat sekundärdörr efter öppettiden. Biblioteket och de gemensamma utrymmena vetter mot det nya torgområdet. Gemensamhetsytorna omfattar en total golvyta på 198 kvm med ett allaktivitetsrum. Det finns två mötesrum i biblioteket och allaktivitetsrummet används som en "stanna och lek"-lokal på vardagsmorgnarna.

Allaktivitetsrummet har ett slitstarkt, vattenavvisande golv och träpaneler. Allaktivitetsrummet och mötesrummen är utrustade med projektorer och har skjutdörrar som vetter direkt mot barnbiblioteket.

Biblioteket är fullt tillgängligt och kan nås utan nivåskillnader. Det finns generösa förvaringsutrymmen för både stora och små föremål. Det naturliga ljuset gör att utrymmet känns lätt och ljust.

Bilder
  • Matt Clayton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna