Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ljust, rymligt och fuktionellt bibliotek

Sedan januari 2024 har biblioteket i Éghezée inlett ett nytt livfullt kapitel i sina nyinvigda lokaler. Biblioteket hade tidigare begränsat utrymme men har nu flyttat till en annan byggnad i stadens centrum. Trots att byggnaden inte var i särskilt gott skick när biblioteket flyttade in har man lyckats ta vara på det industriella uttrycket med råa ytor som kompletteras av en varm och välkomnande atmosfär i resten av inredningen.

Bibliotekarien Christine Gillard berättar: ”Tack vare öppningarna i taket har vi fått in härligt naturligt ljus i biblioteket. Vi valde hyllor och sittmöbler i trä och varma färger, vilket har gjort atmosfären mer ombonad och utrymmet mer bekvämt. När vi utformade utrymmet hade vi några specifika krav som BCI har uppfyllt i hög grad."

Utvalda ytor och möbler i biblioteket:
• Ett barnpodium;
• Strategiskt integrerade utställningsytor som visar de nyaste böckerna och mycket mer - integrerade i hyllorna för att blanda nya material med den befintliga samlingen;
• Bekväma och tillgängliga sittplatser i hela biblioteket;
• En ergonomisk disk med justerbar höjd och sittplatser som är anpassade för personer med funktionsnedsättning.

Dessutom har inredningen utformats med fokus på funktionell och användarvänlig design, där olika delar av biblioteket är åtskilda utan några skiljeväggar för att främja en öppen miljö med mycket ljus. Det nya biblioteket har mötts av entusiasm från besökarna, som snabbt har anpassat sig och tagit till sig den nya miljön.

Ökningen av antalet nyregistrerade låntagare och antalet utlån visar också att biblioteket har utvecklats i rätt riktning. Bibliotekarierna är särskilt nöjda eftersom biblioteket nu är mycket bättre rustat för att arrangera utbildningsprogram och andra offentliga arrangemang. Besökarna beskriver biblioteket som ”ljust, varmt och rymligt”, medan personalen berömmer dess funktionella design.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna