Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Edda Forskningscentrum, Reykjavík, Island

Edda är det nya landmärket i Reykjavík och hem för det mångsidiga Árni Magnússon-institutet för isländska studier och Fakulteten för isländska och jämförande kulturstudier vid Islands universitet. Byggnadens design är utformad för att erbjuda en flexibel miljö för en dynamisk vetenskaplig gemenskap, ett utrymme för stimulerande kommunikation mellan studenter, lärare och forskare samt en plats för akademisk förkovran.

Sedan 2008, då arkitekttävlingen för den nya Edda-byggnaden, som officiellt kallas "House of Icelandic Studies", inleddes, har ljuset alltid spelat en central roll i lokalerna. Att skapa ett bra samspel mellan byggnadens naturliga ljus och det artificiella ljus som integrerats i hyllinredningen har varit en avgörande faktor. Det var mycket viktigt att hyllorna kunde samspela med de övriga möblerna och materialen. Färger, material och kvalitet skulle kombineras med möjligheten att lägga till akustiska element i hyllorna – och Lingo blev det perfekta valet.

Vi har samarbetat med vår partner Þjónustumiðstöð bókasafna i Reykjavik för att utforma och leverera den bästa lösningen för kunden och byggnaden. Detta har resulterat i en kombination av både stationära och flyttbara, raka och runda Lingo-hyllor med belysning och akustiska element. Både besökare och personal är överens om att byggnaden och biblioteksinredningen erbjuder en naturlig och rymlig atmosfär som ger flexibilitet för olika arrangemang.

Läs mer om utformningen av Edda.

Bilder
  • Sigurður Stefán Jónson

Produkter som används på Edda Forskningscentrum, Reykjavík, Island

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna