Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Great Sankey Neighbourhood Hub

Det första helt integrerade demensvänliga biblioteket i Storbritannien

Great Sankey Neighbourhood Hub siktar på att bli den första offentliga byggnaden som får Stirling Universitys Dementia Services Development Center (DSDC) guldpris för sin demensvänliga arkitektur, design och faciliteter. Great Sankey Neighbourhood Hub anses vara det första helt integrerade demensvänliga folkbiblioteket i Storbritannien.

Great Sankey Neighbourhood Hub erbjuder flera faciliteter. I byggnaden ingår flera hälso-, fritids- och bibliotekstjänster för lokalsamhället. Thedesignconcept ltd. har arbetat nära alla inblandade för att skapa en design enligt arkitektens ursprungliga vision. Eftersom byggnaden är det första offentliga hälsocentrat som söker demensvänlig certifiering, undersökte vi 'best practice' för demensvänlig design i syfte att uppnå godkännande från Stirling DSDC.

 

> Läs mer om projektet

 

 

       

         - Daniela Hislop, thedesignconcept ltd.

Great Sankey Neighbourhood Hub

"Great Sankey Neighbourhood Hub är en fantastisk tillgång för samhället som kommer ge ett positivt bidrag till livet för människor i alla åldrar under många år framöver. Jag är glad att vi är i mål med första fasen av projektet och att lokalbefolkningen snart kommer kunna använda de tekniskt avancerade faciliteterna. Det är mycket mer än ett fritidscenter. Förutom ett fantastiskt folkbibliotek erbjuder byggnaden ett brett utbud av kultur- och hälsotjänster. Jag är särskilt stolt över att vi har en demensvänlig byggnad som erbjuder invånarna moderna och tillgängliga resurser.”

- Tony Higgins, kommunalråd

 

Thedesignconcept ltd. har arbetat nära Live Wire and Walker Simpson Architects för att skapa skräddarsydda möbler och välja specialtyger för att biblioteket ska tillgodose de dementas behov. Byggnaden erbjuder även spa, gym, tennisbanor och simbassäng.

Slutförandet av projektets andra etapp planeras till sommaren 2018.

 

 

 

 

 

 

Produkter som använts för Great Sankey Neighbourhood Hub

Andra projekt