Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Great Sankey Neighbourhood Hub, Storbritannien

Great Sankey Neighbourhood Hub är den första byggnaden i världen som mottar DSBC:s (Dementia Services Development Centre) pris för demensvänlig arkitektur, design och faciliteter.

Great Sankey Neighbourhood Hub, Warrington, är det första fullt integrerade demensvänliga hälsocentrumet och folkbiblioteket i Storbritannien.

Great Sankey Neighbourhood Hub är en integrerad institution. Byggnaden innehåller hälsovårds-, fritids- och biblioteksfaciliteter för områdets invånare. Thedesignconcept, vårt säljkontor i Storbritannien, arbetade nära tillsammans med alla inblandade parter för att skapa en design som låg nära arkitektens ursprungliga vision av rummet. Då byggnaden är en av de första offentliga hälsocentrumen som ansökt om demenscertifiering undersökte vi best practice för att designa demensvänliga miljöer med målet att uppnå godkännande från Stirling Dementia Services Development Centre.

”Inredningen har utformats med stor hänsyn tagen till demensvänliga faktorer såsom färgkontraster, stora mängder ljus (både naturligt och artificiellt), akustik, möbler och tillbehör samt skyltning.”

John Walker, direktör – Walker Simpson Architects

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna