Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Nytt ikoniskt bibliotek i Calgary

8 februari 2019 / Projektnyheter

Det nya huvudbiblioteket i kanadensiska Calgary har blivit stadens nya ikon

Den ikoniska bågformade byggnaden har byggts för att uppfylla de tuffa miljökraven i ”LEED Gold Standard” av arkitektfirmorna Snøhetta och Dialog. Besökarna kommer in i ett gigantiskt atrium med enorma takfönster och får omedelbart en god överblick av hela byggnaden. De mjukt rundade formerna på träet som använts i byggnadssnickerierna skänker värme samt hjälper till att kontrollera akustiken i det väldiga rummet.

Med sina 22.000 kvadratmeter är detta fantastiska bibliotek perfekt för att läsa, studera eller helt enkelt mingla och umgås. Den nya biblioteksbyggnaden har gott om platser för läsning och studium, stora avdelningar för barn och ungdomar, mer än 30 mötesplatser, en cafeteria, en 350-personers aula och 7.000 kvadratmeter utomhus för möten och bekväma sittplatser.

Vi är stolt leverantör av vårt Slimline hyllsystem som anpassats för att möta kraven från både arkitekter och bibliotek. LED-belysning har installerats på varje hyllplan där armaturer och kabeldragning är i de närmaste osynliga.

Läs mer

Calgary bibliotek, Kanada

> Hitta inspiration

  

  

"Det är faktiskt en helt otrolig 
kulturell mötesplats för lärande och innovation. 
Människors erfarenheter och upplevelser
avgör om de kommer tillbaka i framtiden...
Vi vill inkludera element av
upptäckter, mysterier och mirakel.
Och varje våning har allt detta, 
en mångfald av upplevelser som
talar till olika människor på olika sätt
.”

 

 Bill Ptacek
Bibliotekschef