Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Rymligt skolbibliotek

International School of Stavanger är en privatskola som ligger i den idylliska Madla-stadsdelen i Stavanger. Oljeindustrin lockade många utländska familjer till Rogaland och 1966 grundades den amerikanska skolan i Stavanger. Skolklasserna var dock utspridda på flera skolor runt om i staden men 1982 kunde de samlas i en enda skolbyggnad. Idag har skolan cirka 540 elever, med 40 nationer representerade, de flesta från USA, Storbritannien och Norge.

Tillsammans med Senab Eikeland Stavanger har BS Eurobib levererat nya hyllor, diskar, bilderbokslådor och sittkuddar till MS/HS Library (Middle School och High School).

Biblioteket är rymligt och har många resurser som möjliggör en mängd olika aktiviteter. Flera av bibliotekets möbler är på hjul för flexibilitet och kan enkelt flyttas när utrymmet behöver omvandlas för olika arrangemang.

De runda hyllorna skapar små rum i biblioteket och den solgula färgen ger rummet en varm fräschör som kontrasterar fint mot de neutrala färgerna på bibliotekets övriga möbler.

Organiska sittgrupper och en specialbyggd trappa ger utrymme för gemenskap och umgänge över årskursgränserna. Puffar, sittkuddar, sittsäckar och flexibla stolar gör att eleverna kan variera sin sittställning efter aktivitet och bekvämlighet.

Bilder
  • Tom Haga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna