Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Plymouth bibliotek

Plymouth bibliotek, Storbritannien

Efter en intensiv anbudsprocess med hård konkurrens valdes thedesignconcept ltd. att designa om och inreda Plymouths bibliotek.

Plymouths kommunfullmäktige valde en ny plats för biblioteket i hjärtat av stadskärnan – ett beslut som var avgörande för valet av designstil. De många butikerna precis runt hörnet skulle avspeglas i en spännande och energisk bottenvåning med iögonfallande funktioner och en kommersiell atmosfär.

 

> Läs mer om projektet

Väggrafik och färgglada områden

Besökare går in i biblioteket via Armada Way-entrén och leds av Cocoon-möbler till det unika barnbiblioteket, där de välkomnas av ett fantastiskt citatträd i mitten av rummet. Ljusa möbler, väggrafik och Warhol-inspirerade yttergavlar med fyrtornsmotiv skapar liv på biblioteket. Jämfört med bottenvåningen är det ett helt annat tempo en trappa upp. Fyrtornstemat fortsätter att understryka den ikoniska referensen till staden, men dessutom ändras färgerna för att passa den mer dämpade, studievänliga miljön.

Specialdesignade löv av akryl används på trädet för att göra barnbiblioteket ännu färggladare, och de livfulla akrylfyrgavlarna skapar ett igenkännbart färgtema på bottenvåningen. Specialtillverkade bord har monterats runt pelarna, vilket ger gott om plats för datorer. Väggrafiken syns i hela biblioteket och bidrar till att skapa liv.

Cocoon-möblerna används för att skapa fler sittplatser och utställningsmöjligheter för biblioteket och dess besökare. Warhol-inspirerade akrylgavlar med fyrtornsmotiv skapar en stark visuell effekt. Färgerna ändras från bottenvåningen till ovanvåningen för att förstärka den dämpade atmosfären, samtidigt som en ikonisk bild av stor betydelse för staden Plymouth lyfts fram.

 

 

 

 


Hör vad andra säger...

"Anledning till att vi valde att ingå ett samarbete med thedesignconcept ltd. för att skapa det nya biblioteket i Plymouth var deras entusiasm och lojalitet mot biblioteksbranschen, vilket de tydligt visade i anbudet och intervjun med dem. Deras kreativitet och vision i tolkningen av våra önskemål skapar en verklig känsla av en plats i stadens centrum full av själ och nerv.

Alla delar av processen gick bra – från genomförandet av designen till den slutliga monteringen. Vi kunde till och med avsluta två dagar innan vi hade planerat.”

 

Chris Coldwell, Senior Project Manager Portfolio Transformation, Plymouths kommun

 

 

Produkter som använts för Plymouth bibliotek

Andra projekt