Product added to basket

  • logo
  • 0 0

BiblioCon 2024

Utforska sambandet mellan natur och lyckliga platser 

Biofil biblioteksdesign främjar mental hälsa  


BiblioCon
 fungerar som en fyr av inspiration, en smältdegel av idéer där branschledare möts för att forma framtiden för biblioteksutrymmen. Som pionjärer inom området biblioteksdesign kommer vi att delta i den 112:e BiblioCon-konferensen i Hamburg den 4–7 juni 2024 för att tala om den omvälvande kraften i biofil design och lyckliga platser.

Genom att aktivt delta i detta globala forum bekräftar vi vårt engagemang för att flytta fram gränserna för designkompetens och driva fram positiva förändringar inom branschen. Med fokus på naturliga element och konceptet att ta in naturen försöker vi skapa miljöer som främjar en känsla av lugn och välbefinnande.

Våra förberedelser och vårt deltagande i evenemanget bygger på vår 6-stegsprocess för biblioteksdesign, som fungerar som en vägledande princip för hur vi arbetar i vardagen.

Steg 1

Inspiration för BiblioCon

Vårt deltagande inför BiblioCon började med en fråga: Hur förbereder vi oss inför konferensen?

Det första vi gjorde var att göra en brainstorming och fundera över vilka ämnen som är viktigast för moderna bibliotek. Vår branschexpertis tillsammans med onlineforskning visar att mental hälsa, biofil biblioteksdesign, hållbarhet och lyckliga platser - i kombination med våra projektkunskaper - är nyckelfaktorer som gagnar biblioteken och är mycket relevanta ämnen just nu.

Med hjälp av naturens rika utbud vill vi fylla vår monter med element som framkallar en känsla av harmoni och föryngring. Projekt för biofil biblioteksdesign kan visualiseras på flera sätt, till exempel golv- och väggrafik med motiv av skog och hav. De kan utnyttja fördelarna med naturligt ljus och utsikt över utomhusmiljöer för att framhäva känslan av att vara utomhus.

Stranden förstärker detta narrativ och väcker minnen av lugna utflykter till kusten och soldränkta stränder. När vi nu närmar oss sommaren har vi bestämt oss för att fylla vår monter på BiblioCon med element som får besökarna att önska sig långa sommarnätter, harmoni och återhämtning.

Vi har kunnat hämta inspiration från flera av våra egna projekt som på olika kreativa sätt illustrerar strandtemat och de nordiska kusterna med hjälp av färger, möbler och andra strandrelaterade element.

 

Steg 2

Teamets genomgång inför BiblioCon

Efter att ha sökt inspiration samlades vårt team för ett viktigt arbetsmöte där idéerna flödade fritt och kreativiteten inte kände några gränser. Centralt i denna process är skapandet av moodboards, ett visuellt verktyg som fungerar som en kompass som guidar oss mot vår destination: en fängslande monter med strandtema som förkroppsligar kärnan i biofil biblioteksdesign.

Med strandtemat och de nordiska kusterna som kompass samlade vi in bilder, texturer, färger, material och mönster som fungerade som en språngbräda för vår fantasi och hjälpte oss att översätta abstrakta koncept till konkreta designelement.

Från fotografier av soldränkta stränder till ögonblicksbilder av drivved och snäckskal - varje element har noggrant valts ut för att framkalla en känsla av kustnära elegans och naturligt lugn. Sandsträndernas mjuka nyanser, havets livfulla blåtoner och de jordnära tonerna i väderbitet trä skapar tillsammans en palett som talar till själen och sätter fart på fantasin.

 

 

Moodboard med strandtema

  

 

Steg 3

Design av montern till BiblioCon

När vi fördjupade oss i den komplicerade utformningen av vår monter för BiblioCon skiftade vårt fokus till att översätta vår tematiska vision till konkreta element som fängslar sinnena och sätter fart på fantasin. Vi var också tvungna att följa den ekonomiska ramen för utställningen, liksom våra designprojekt baseras på en specifik budget. Med biofil biblioteksdesign som vägledande princip och strandens och de nordiska kusternas fridfulla skönhet som inspiration har vi skapat olika zoner som tillgodoser våra besökares olika behov och intressen.

Welle, med sina böljande former och sin moderna framtoning, väcker associationer till att dyka ner i de blå böljorna. Sensa fåtölj, med sitt tidlösa utseende och naturliga värme, ger en touch av rustik charm och väcker minnen av soldränkta stränder och väderbiten drivved. Lingo, med sin mångsidighet och diskreta elegans, utgör det perfekta komplementet till vårt tema och integreras sömlöst med den omgivande miljön för att skapa en sammanhängande och harmonisk helhet.

När vår designvision tar form är det viktigt för oss att varje element harmonierar sömlöst för att skapa en upplevelse som är både fängslande, meningsfull och minnesvärd för besökarna på BiblioCon.

Steg 4

Presentation på BiblioCon

När vi nu förbereder oss för att presentera vår vision på BiblioCon 2024, vill vi rikta en hjärtlig inbjudan till alla som delar vår passion för innovation och utmärkt design.

Vi ser fram emot att presentera vår monter och vårt bibliotekstema för dig som vill framhäva mental hälsa och välbefinnande. Dessutom kan strandtemat underlätta olika aktiviteter, inklusive vattensporter, löpning och lek, vilket ytterligare belyser en hälsosam livsstil genom att erbjuda pauser från vardagen.

Följ med oss när vi utforskar mötet mellan natur och kunskap, där gränserna mellan inomhus och utomhus upplöses för att avslöja en värld av oändliga möjligheter. Låt oss tillsammans ge oss ut på en omvälvande resa som omdefinierar själva kärnan i biblioteksdesign.

   

Steg 5

Utförande på BiblioCon

Håll ögonen öppna för mer... 😊

Vi kommer att avslöja vår monter på BiblioCon-mässan 4-7 juni.

Steg 6

Uppföljning från BiblioCon

Håll ögonen öppna för mer... 😊

Vi kommer att följa upp de nya erfarenheterna efter BiblioCon-evenemanget den 4-7 juni.

 

 

Frågor?


Besök oss på BiblioCon 2024 och upplev fördelarna med biofil biblioteksdesign och lyckliga platser.

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med ditt projekt för biblioteksinredning eller har några frågor.