Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biofil biblioteksdesign - Projekt

Upplev naturen på biblioteket

Ett besök på biblioteket kan kännas som att kliva in i en magisk värld som existerar bortom tid och rum. När vi inreder och designar lösningar för dagens bibliotek gör vi det ofta med inspiration från naturen och friluftsliv som bidrar till vår hälsa och välmående.

Det är vårt mål att kunna erbjuda koncept och biofila designlösningar som kan ingå i den övergripande utformningen av det enskilda biblioteket. Många av våra projekt är uppbyggda kring olika naturteman, som utgör en komplementär, förstärkande och sammanhängande helhet.

De projekt som lyfts fram på denna sida tar alla in naturen på olika kreativa sätt för att minska avståndet mellan människor och natur.

Försvinn in i skogen eller koppla av vid vattnet - bara din fantasi sätter gränserna.    

Guldborgsunds bibliotek, Danmark

Guldborgsunds biblioteks biofila designfokus var att återskapa den karaktäristiska natur som finns i Guldborgsunds kommun.

Genom att ta in skogen och stranden i biblioteket kan besökarna njuta av en ostörd promenad bland träden eller ta en segeltur på havet. Specialdesignade träd fungerar som yttergavlar till bokhyllorna med böcker på exponeringshållare, som matchar motsvarande exponeringslådor och grafik på golvet med illustrationer av skogsbotten, stenar, hav och sand.

Varje område i barnbiblioteket är tydligt uppdelat. Färgerna, grafiken och specialdesignade möbler hjälper till att definiera varje område och markerar tydligt när du rör dig från ett område till ett annat – till exempel från skogen till stranden. Eftersom den biofila designen är genomgående i hela barnbiblioteket är alla zoner och områden sammankopplade av naturen med en ständig känsla av att vara utomhus oavsett var man befinner sig.

> Fler bilder från Guldborgsunds bibliotek

 

 

 

 


Horsens bibliotek, Danmark

På Horsens bibliotek har vi inrett med mobila utställningspodier och exponeringslådor i ekfärg samt väggrafik med motiv av skog, stugor och djurliv i barnbiblioteket för att bidra till ett biofilt landskap.

Samspelet mellan de nya elementen skapar ett naturligt och modernt narrativ som skapar en avslappnad och lugn stämning för besökarna. De stora fönsterpartierna släpper in mycket solljus i rummet, vilket förstärker känslan av att vara utomhus.

> Fler bilder från Horsens bibliotek

 

 


Vejen bibliotek, Danmark

Vejen bibliotek är en vacker kombination av lekfulla och färgglada naturliknande områden.

Barnbiblioteket är utformat som en förtrollad skog och präglas av möbler och färger som samverkar med varandra för att skapa en fängslande atmosfär. De gröna exponeringslådorna utformade som träd uppmuntrar barn att utforska böckernas värld och läsa och leka i hjärtat av skogen mellan träd och svampar.

Resten av biblioteket badar i dagsljus, vilket vidra till en mer öppen och naturlig miljö.


> Fler bilder från Vejen bibliotek

 

 

 

Humlebæk bibliotek, Danmark

Under 2021 arbetade vi i nära samarbete med Humlebæk bibliotek för renoveringen av biblioteket med tonvikt på biofil design.

Nya biofila zoner och element lades till i hela biblioteket för att skapa större engagemang, anknytning och sammanhang mellan besökare, personal och deras omgivning.

Bokhyllorna har försetts med toppskivor av betsad plywood i olika gröna nyanser och ingången till barnbiblioteket har markerats av två stora träd. En stor matta som ser ut som gräs och vatten utgör det perfekta området för lek och häng vid fönstret, där mycket dagsljus kommer in, medan bilderbokslådor och en akrylvägg med tryck av vågor och fisk omger området.


> Fler bilder från Humlebæk bibliotek

 

 

 

 

Andra projekt

 

 

Fler biofila teman

 

 

 

 

 

 


Behöver du hjälp?

Vi hjälper till med biofil design som stödjer vårt medfödda behov av att vara en del av naturen.

Om du har ett pågående eller kommande projekt som du vill ha vår hjälp med är du välkommen att kontakta oss.

 

> Kontakta oss

  

 

 

 

 

Se också vår broschyr

Vi har samlat inspirationsprojekt och teman om biofil biblioteksdesign i en broschyr.

Få den samlade överblicken.

 

> Ladda ner broschyr