Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ny färgglad ungdomsavdelning

Under de senaste åren har huvudbiblioteket i Kristiansand genomfört omfattande renoveringar på flera av bibliotekets våningar. År 2023 öppnade biblioteket en helt ny ungdomsavdelning på andra våningen. Resultatet är en vacker, funktionell och färgglad ungdomsavdelning som används flitigt.

Önskemålet med ungdomsavdelningen var att skapa ett mysigt och lite avskilt område från resten av biblioteket. Här kan ungdomar träffas för att umgås, och både sittplatserna och arbetsborden för grupp- och skolarbeten är mycket populära. Samtidigt är vägen till skönlitteratur i vuxenavdelningen kort.

Biblioteket är inrett med både återbruk, renovering av befintliga möbler och nya hyllor. De nya färgglada hyllorna skapar en liten oas som står i fin kontrast till de befintliga naturfärgade hyllorna. Den befintliga Senso-soffan, som tidigare hade en annan form någon annanstans i biblioteket, har omformats till en iögonfallande sittgrupp med nya ryggelement i flera, harmoniska färger.

I den nya avdelningen för tidningar, tidskrifter och serier skapar runda hyllor ett rum i rummet och ger en luftig känsla med sin låga höjd. Den runda formen återkommer i de iögonfallande sittmöblerna mot väggen och i sittgruppen på golvet.

Barnavdelningen inreddes för några år sedan, och här uttrycks biofil design på många sätt. Naturen bjuds in genom användning av väggfolie, produkter och färger. I den lilla grottan kan man ordna spännande upplevelser för de minsta, och i den specialanpassade amfiteatern kan man hålla sammankomster för äldre barn och skolklasser.
Det imponerande trädet har en frodig, fallskärmsliknande krona och utgör en utmärkt samlingspunkt i "skogens harmoni" där barn kan finna lugn och ro för läsupplevelser.

Bilder
  • Helge Eek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna