Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ett levande, inkluderande och framtidsanpassat bibliotek

Det övergripande målet för Virginia-biblioteket var att skapa en levande, inkluderande och framtidssäkrad mötesplats med en mängd olika unika områden, så att varje biblioteksanvändare har sin egen favoritplats att läsa, koppla av, arbeta eller spela på när de kommer till biblioteket.

Vi förstår att dagens bibliotek inte bara är en samling böcker eller en plats att studera på - det är nu ett centrum för digital kommunikation, skapande, fantasi, upptäckter och delaktighet. Vi har förverkligat alla deras ambitioner. Virginia-biblioteket är nu en framtidssäkrad, flexibel och mångsidig mötesplats som erbjuder innovativa resurser vid sidan av traditionella bibliotekstjänster. Det nyligen uppförda Virginia Civic Cultural and Library Services Centre inrymmer både det nya biblioteket och den renoverade Ramor Theatre i hjärtat av staden. Det två våningar höga biblioteket med en golvyta på cirka 310 m2 har utmärkt synlighet för passerande fotgängare och trafik på framsidan av byggnaden och drar nytta av ett trädgårdsområde och ett utomhusauditorium på baksidan.

De betydligt större lokalerna gav Cavan Library Service möjlighet att utveckla en förbättrad och spännande biblioteksverksamhet för invånarna i området. Det nya biblioteket har inretts med barnavdelningen på bottenvåningen och avdelningen för unga vuxna i vuxenbiblioteket på första våningen. Fler sittplatser ger bättre möjligheter att studera efter skoltid och hjälper till att minska tidspressen inför tentor.

Införandet av lättillgängliga sittplatser i hela biblioteket tillgodoser en rad olika behov och uppmuntrar läsarna att se sitt biblioteksbesök som en avkopplande upplevelse som främjar hälsa och välbefinnande. Biblioteket gör det möjligt för invånarna att studera, arbeta och skapa genom att erbjuda fri tillgång till höghastighetsinternet med ökad kapacitet och Wi-Fi, ett utskriftssystem för skanning, fotokopiering och trådlösa utskrifter från mobila enheter samt fjärrutskrifter hemifrån.

En "Design för alla"-strategi har använts för att säkerställa tillgängligheten. Det färdiga biblioteket erbjuder en unik estetik och en spännande biblioteksmiljö.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna