Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Seminarium på Lunds stadsbibliotek

8 maj 2019 / Företagsnyheter

Bibliotekens identitet samt Det goda barnbiblioteket

I april genomförde vi ett seminarium för bibliotekarier där vår inredningsarkitekt Unni Iwanczuk höll två uppskattade föreläsningar för ett trettiotal besökare från framför allt Skåne. Vi höll till på Lunds stadsbibliotek vilket gav en trevlig inramning till arrangemanget och inte minst god mat och dryck från bibliotekets eget café.

Unni arbetar från vårt kontor i norra Köpenhamn och har tillsammans med sina kollegor skapat biblioteksinredningar runtom i Skandinavien och många andra länder. Under åren hos oss räknar Unni med att det blivit cirka 150 bibliotek i ett femtontal länder.

Ämnena för dagen tog sin utgångspunkt i hur man kan arbeta inredningen för att påverka bibliotekets funktion. Det första temat handlade om hur man uttrycker bibliotekets identitet genom inredningen. Det handlar om att förmedla det man vill, det man kan samt det man vill prioritera och tydligt synliggöra för besökarna.

Den andra föreläsningen diskuterade balansen mellan lek och allvar på våra barnavdelningar. Alla är säkert överens om att folkbibliotek ska fokusera på barnen, men vad vill vi egentligen? Och vad vill vi med barnens föräldrar? Unni talade om hur man skapar rum för både lärande och lek.

Vi blev helt överväldigade av gensvaret från de bibliotek vi sände inbjudningar till! Lokalen vi bokat rymmer av brandsäkerhetsskäl 35 personer, så tyvärr fick vi tacka nej till ett antal anmälningar. Eftersom det var så uppskattat planerar vi för fler liknande seminarier även på andra platser i Sverige liksom senare en andra gång i Skåne. Håll utkik i din fysiska och digitala brevlåda om du är intresserad!

> Hitta inspiration