Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Lunds central får tillfälligt bibliotek

6 maj 2015 / Utställningsnyheter

Den 5-7 maj får gatumusikanterna på Lunds central sällskap av en högst ovanlig granne – ett Pop-up bibliotek. Anledningen till evenemanget är hundraårsjubileet av Biblioteksdagarna som hålls i Lund dessa dagar.

Lunds stadsbibliotek kommer tillsammans med Eurobib direct/BCI samt Axiell Sverige*, och BTJ* att sätta upp och bemanna ett tillfälligt bibliotek i Rydes undergång på Lunds central den 5-7 maj. Här kommer resande att både kunna registrera sig som låntagare och också kunna låna böcker direkt på plats.  

Idéen till det tillfälliga biblioteket uppstod när det stod klart att hundraårsjubileet av Biblioteksdagarna skulle gå av stapeln i Lund. Under de här dagarna strömmar nämligen bibliotekschefer, bibliotekarier och andra i branschen till Lund för att lyssna på föreläsningar och diskutera bibliotekens framtid.

Biblioteket i Rydes undergång (tunneln som förbinder de olika tågspåren på stationen)  blir ett av de första evenemangen som möter de tågresande bibliotekarierna och allmänheten, förklarar Karin Bergendorff, bibliotekschef på Lunds stadsbibliotek.

Eurobib direct/BCI deltar i detta evenemang med Showalot ladder exponeringshyllor samt Showalot Picturebook exponeringslösningar. Hyllorna passar väl för ändamålet både i enkelsidiga versioner mot vägg och som nätta, fristående exponeringshyllor.

På onsdagsmorgonen när det tillfälliga biblioteket sattes upp möttes vi montörer av idel glada tillrop av både stora och små tågresenärer. Att man kan göra ett tillfälligt bibliotek på en plats där tusentals människor passerar under några dygn är en fantastisk idé! Någonting för alla ska finnas att låna, olika pockettitlar och barnböcker kommer att lånas ut precis som på ett vanligt bibliotek.

Eurobib direct/BCI kommer även att finnas på plats i en monter på AF-borgen i Lund där Biblioteksdagarna äger rum perioden 6-7 maj.

www.framsidan.net/2015/05/ut-ur-biblioteken/
Youtube klipp: youtu.be/i1zjaOz2sK8
www.sydsvenskan.se/lund/biblioteket-raggar-lasare-pa-lund-c/

* Axiell Sverige är leverantör av system och lösningar för bibliotek i Sverige och BTJ är leverantör av medieprodukter och informationstjänster till professionella användare.