Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Sittkuddar

Låt fantasin få fritt spelrum


Sittkuddar finns i olika storlekar, färger och material och kan lätt anpassas till biblioteksinredningen. Kuddarna passar till alla besökare på biblioteket och kan användas som flyttbart underlag eller som ett estetiskt komplement till den övriga biblioteksinredningen.

Sitt, lek, bygg eller lyft – bara fantasin sätter gränser.

 

Olivia sittkudde

 

Olivia är en praktiskt, bekväm och mjuk sittkudde som piffar upp biblioteket med sina många fina färger. Den klädda kudden med slitstarkt tyg håller för lång tids daglig användning och fungerar bra tillsammans eller var för sig.

Det mjuka materialet skapar en behaglig komfort och den kan användas som underlag på bland annat golv, bänkar och trappor.

> Se mer

Mia sittkudde

Mia sittkudde passar perfekt för exempelvis vårt podium Maria som enkelt kan förvandlas till en bekväm sittplats.

Kudden Mia har två karborrband på baksidan för att fästa den på trappor, bänkar eller varhelst du önskar uppgradera hårda sittplatser. Sittkudden finns i fyra vackra färger. 

> Se mer

Eva sittkudde

Denna fasta sittkudde är ett fantasifullt komplement till biblioteket och tillverkad av ett material som ofta används i motorikredskap för barn. Den fasta formen gör kudden mer slitstark när barn klättrar eller hoppas på den samt lätt att förvara och transportera.

Eva passar in i alla rum på biblioteket och är idealisk för att skapa liv och glada dagar på golv och bänkar samt vid trappområden.

> Se mer

Lätt att transportera med kuddvagn

Utöver sin lätta design och många användningsområden är sittkuddar lätta att förvara samt transportera med en kuddvagn.

Kuddvagnar finns i olika storlekar passande till kuddarna och är lätta att hantera. Samtidigt kan kuddvagnarna lätt ställas åt sidan när kuddarna används.

> Se mer

 

 

 

 

 

5 tips

Så kan du (också) använda dina sittkuddar

 

Tyngdlyftning, lek eller utsmyckning?

Bara fantasin sätter gränser!

Våra sittkuddar kan användas på många olika sätt. Vi ger här fem tips på hur du (också) kan använda dina sittkuddar på biblioteket.


> Se våra 5 tips

 

 

Kuddar vi levererat till olika bibliotek

 

Katrinebjergskolen, Århus, Danmark

”Kuddarna bidrar till att skapa många extra sittplatser på vårt bibliotek och vi kan samla eleverna till olika aktiviteter. En kudde avgränsar dessutom den plats eleven anvisats och det blir då lättare för den enskilda eleven att hålla koll på sin plats.”

- Louise Bro, pedagogisk vägledare, Katrinebjergskolen

 

På Katrinebjergskolen i Århus har man valt kuddar i Eva-serien i gröna och blå färger. Kuddarna används på olika ställen i skolbiblioteket. Bland annat på lästrappan vid fönstret där det kommer in en massa dagsljus eller i trivsamma små sitthål runtom på biblioteket där barnen kan sitta i lugn och ro med böckerna.  

 

 

Haderslev Realskole, Danmark

”Vi är så glada att vi fann dessa fina kuddar. Det solida materialet håller för att barnen sitter på dem och det praktiska hålet i mitten gör att eleverna själva – oavsett ålder – kan lägga tillbaka kudden på ett stativ. Stativet tar inte så mycket plats, vilket är bra när man som vi inte har så mycket plats.”

- Tina Vad, lärare, Haderslev Realskole

 

Haderslev Realskole använder kuddar i Olivia- och Eva-serierna för de varje vecka återkommande bibliotekslektionerna på skolbiblioteket. Lektionerna används till att öka elevernas intresse för litteratur och deras läslust. Kuddarna hjälper till att avgränsa aktiviteterna när många elever uppehåller sig på skolbiblioteket samtidigt.

    

    

 

 

Få mer inspiration

 

Vejen bibliotek, Danmark

Vejen bibliotek, Danmark

Herrenhausen bibliotek, Hannover, Tyskland

Herrenhausen bibliotek, Hannover, Tyskland

Skolen i Sydhavnen, Köpenhamn, Danmark

Skolen i Sydhavnen, Köpenhamn, Danmark

 

 

 

 

Se liknande produkter