Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Naturen flyttar in i fantasifullt barnbibliotek

På biblioteket i Humlebæk stod den renoverade barnavdelningen färdig 2021. Syftet var att skapa mer plats för besökarna och att integrera naturelement i biblioteket.

Det gamla barnbiblioteket dominerades av höga hyllor där böcker till både mindre och större barn stod omvartannat. Den nya biblioteksinredningen består av lägre hyllor som skapar rum i rummet. Böcker till olika målgrupper är placerade var för sig, och specialtillverkad biblioteksinredning fokuserar på lek, natur och fantasi.

Bland annat har hyllorna fått toppar och gavlar i plywood som betsats i gröna nyanser, och ingången till barnbiblioteket markeras av två stora träd. Dessutom har man skaffat nya tråg för pekböcker, integrerade med ett sitt- och lekpodium. En stor matta med gräs och vatten skapar plats för lek och vistelse vid fönstret, och de gamla trågen för fackbilderböcker flankerar området tillsammans med en akrylvägg som pryds med vågor och fiskar.

Det gamla lekskeppet och -tåget har bevarats men har nu fått sin naturliga plats. På så vis går den gamla biblioteksinredningen hand i hand med de nya produkterna på detta fantasifulla barnbibliotek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna