Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kungsörs bibliotek har uppdaterat sina lokaler, sin inredning och sina inredningslösningar för att möta dagens behov på ett modernt bibliotek. Nytt golv, uppfräschning av ytskikt samt helt ny inredning har gett besökarna ett bibliotek som är både modernt och välkomnande!

Man har bland annat valt att satsa lite extra på att få barn och ungdomar att känna sig välkomna till biblioteket samt fokuserat på att skapa flera ”rum i rummet” vilket inte bara ger en behaglig miljö utan gör det även lätt att hitta på biblioteket.

Lammhults biblioteksdesign har levererat Slimline hyllsystem med toppmonterad Big Book-belysning. Hyllorna har vitpigmenterad björk i gavlar och topphyllplan medan övriga hyllplan är i silverfärgad metall. På tidskriftsavdelningen använder man samma hyllsystem; Slimline på hjul, med exponeringshyllplan i övre delen samt med dörrar för de nedre hyllplanen.

Elektiskt höj- och sänkbara Concertinadiskar skapar självklara informationspunkter i biblioteket samt erbjuder en ergonomiskt bra arbetsplats åt personalen.

Man har kompletterat inredningen med en rad fristående produkter från Eurobib Direct.

Med Maria exponeringspodier och Owl exponeringsställ väcker man nyfikenheten och presenterar böcker på ett lättillgängligt sätt. Quattro exponeringstorn, här i orange, är ett gott alternativ till de boksnurror som man förr såg på nästan alla bibliotek medan Box bilderbokslådor erbjuder både exponering och förvaring på barnavdelningen.

Besökarna på biblioteket vägleds med strategiskt utplacerade Flatline och Eureka sökstationer, tydlig skyltning i hyllor med knubbar och dubbelsidiga etikettlister och med de populära symboletiketterna på barnböckerna. Genomtänkt och tydligt in i minsta detalj för både barn, ungdomar och vuxna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna