Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kunskapens katedral

I anslutning till det befintliga kulturhuset i Ølen har biblioteket flyttat in i en ny och modern tillbyggnad. Det nya kultur- och lärcentret fördelar sig på tre våningar som förbinds av en elegant spiraltrappa.

Man får lätt en känsla av katedral av ljusinsläppet genom de stora fönsterpartierna i det höga, öppna rummet. Bibliotekets besökstal har tredubblats och utlåningen har också ökat kraftigt. De ökade besökstalen beror delvis på den centrala placeringen i stadens kulturhus, där biblioteket ligger mitt i Vindafjords sociala och kulturella centrum med det välljudande namnet Sjøperlo (Sjöpärla).

I barnavdelningen är där låga, fristående hyllor mitt i rummet och högre hyllor längs väggarna. Det ger ett luftigt uttryck och samtidigt god överblick. Tillsammans med de flyttbara barnbokslådorna ger detta barnen lätt tillgång till böckerna.

I inredningen har man primärt använt vita väggar med mörkt, kontrasterande golv med understöd av starka, friska färger för att skapa fräschör och variation.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna