Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Sammanslagning till nytt, helrenoverat bibliotek

2020 gick kommunerna Meland, Lianås och Radøy samman och bildade Alver kommun, varefter processen gick igång med att etablera ett gemensamt bibliotek med tre avdelningar. Mitt i Knarvik Senter, som ligger utanför Bergen, utgör det nya Strila bibliotek således nu en gemensam samling till gagn för hela den nya storkommunen.

Strila bibliotek lägger vikt på information och kunskap och har den största samlingen av facklitteratur av de tre avdelningarna. Det tidigare biblioteket på 450 kvadratmeter har nu moderniserats och utvidgats till hela 800 kvadratmeter. Biblioteket erbjuder bland annat undervisningslokaler, en scen för framträdanden och en separat barnavdelning.

Eftersom biblioteket ska erbjuda flera funktioner är medarbetare och besökare beroende av flexibilitet. Många hyllor och exponeringspodier har hjul så att de lätt kan flyttas. I barnbiblioteket ger färgglada boktråg och runda, låga hyllor med integrerade sittplatser möjlighet att försjunka i böckernas värld.

För att skapa en inbjudande miljö har man i hög grad också använt flyttbara exponeringstorn i specialkulörer som passar till resten av biblioteksinredningen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna