Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Mediebibliotek med fokus på komfort och utrymmesutnyttjande

Biblioteket i La Poterie är från 2020 och ligger i Suresnes i Frankrike. Biblioteket ligger på bottenvåningen och har en yta på 400 m2.

Biblioteket erbjuder tjänster och samlingar inom bland annat böcker, DVD, CD och vinylskivor, som är avsedda för alla typer av användare.
På grund av sitt läge på bottenvåningen fanns flera arkitektoniska begränsningar såsom begränsat ljus och många bärande pelare, vilket har ställt ännu högre krav på bibliotekets layout. Urvalet av möbler och inredning har anpassats till bibliotekets olika ytor och man har försökt ta hänsyn till besökarna så mycket som möjligt genom att använda moduluppbyggda biblioteksmöbler och möbler på olika nivåer.

I samarbete med BC Intérieur har biblioteket i La Poterie en glad och flexibel biblioteksdesign som på samma gång är visuellt sammanhängande och tydligt differentierad! Det framgångsrika samarbetet har skapat ett kulturellt rum som bjuder in invånarna att komma in och tillbringa tid på biblioteket genom att lyssna på en skiva i stora fåtöljer, läsa en bra historia eller rolig tecknad serie på bekväma sittpuffar eller arbeta tillsammans i små grupper.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna