Product added to basket

  • logo
  • 0 0

FSC

FSC®-certifierade biblioteksmöbler

 

Vi förstår vikten av hållbarhet och kvalitet, vilket är anledningen till att så många av våra biblioteksmöbler är FSC-certifierade.

Våra FSC-certifierade biblioteksmöbler är tillverkade med omsorg och känsla för detaljer. Våra möbler är utformade för att skapa en inbjudande och inspirerande atmosfär i ditt bibliotek samtidigt som de uppfyller de strängaste miljöstandarderna. Vi är fast beslutna att öka andelen hållbara träråvaror i våra produkter och därigenom stödja ett ansvarsfullt skogsbruk - för en bättre värld.

Vi har investerat i ett Chain-of-Custody Multi-site-certifikat (FSC-C144988), utfärdat av FSC, som dokumenterar att vi kan erbjuda trä från ansvarsfullt skogsbruk och andra kontrollerade källor. FSC® (Forest Stewardship Council®) är ett internationellt märkningssystem som dokumenterar att FSC-certifierade produkter kommer från ansvarsfullt skogsbruk och andra kontrollerade källor.

Vi samarbetar med certifierade leverantörer och kan erbjuda merparten av våra trähyllsystem från ansvarsfullt skogsbruk och andra kontrollerade källor.

Kontakta oss om du vill ha ytterligare information.

FSC-certifierade Lingo hyllsystem (Lundtofteskolan, Lyngby, Danmark)

FSC-certifierade Lingo hyllsystem (Lundtofteskolan, Lyngby, Danmark)

Varför FSC-certifierad?

 

Forest Stewardship Council (FSC) är en global organisation som arbetar för att bevara skogar och främja ansvarsfullt skogsbruk. När du väljer FSC-certifierade möbler till ditt bibliotek bidrar du till bevarandet av världens skogar, skyddet av djurlivet och stödet till lokala samhällen. Lammhults Biblioteksdesign AB är stolt över att kunna erbjuda ett brett urval av FSC-certifierade biblioteksmöbler som kombinerar estetik, funktionalitet och hållbarhet.

Enligt FSC innebär skogar som sköts enligt deras principer och kriterier rättvisa villkor för de anställda, respekt för ursprungs- och lokalbefolkning samt stränga miljökontroller.

I en FSC-certifierad skog byts träden som skördas ut eller får förnyas naturligt. Allt trä spåras från skogen till butiken. Varje länk mellan skogen och konsumenten är certifierad för att det tydligt ska gå att identifiera vilket trä som kommer från ansvarsfullt skogsbruk och vilket som inte gör det.

 

 

 

 

 FSC certifikat