Product added to basket

  • logo
  • 0 0

HÅLLBARHET

För en bättre värld

Vår vision är ett hållbart samhälle där framtida generationer ska ha samma möjligheter som vi har idag. För att uppnå detta ser vi det som vår mission att främja hållbar konsumtion.

Trä från hållbart skogsbruk

På Lammhults Biblioteksdesign har vi antagit målet att öka andelen hållbar träråvara i våra produkter och på så vis stödja ett hållbart skogsbruk – för en bättre värld.

I offentliga upphandlingar brukar det ställas krav på lagligt och ansvarsfullt producerat trä.

Som företag har vi investerat i ett FSC® Multi-site certifikat (FSC-C 144988) som gör det möjligt för oss dokumentera att vi levererar trä från hållbart skogsbruk. FSC (Forest Stewardship Council) är en internationell märkning som dokumenterar de märkta varornas ursprung i hållbara skogsområden.

Genom att samarbeta med certifierade leverantörer kan vi leverera de flesta av våra hyllsystem med trä från hållbart skogsbruk.

Kontakta vår säljavdelning för mer information.

 

Nedladdning

  

Vad är hållbart skogsbruk?

Det fristående certifieringsorganet FSC tillämpar principer och kriterier som innebär skäliga villkor för arbetstagarna, respekt för ursprungsbefolkningar och lokalbefolkningar samt strikta miljökontroller.

FSC-märkningen är en garanti för att all skog som fälls antingen återplanteras eller föryngras naturligt. Allt trä kan spåras från skogen och hela vägen till butiken. Varje led från skog till konsument är certifierat för att det trä som kommer från hållbart skogsbruk tydligt ska kunna identifieras.

Källa: Forest Stewardship Council