Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biblioteket i ravinen

Rælingen kommuns kultur- och fritidscenter i Fjerdingby öppnade dörrarna i september 2022. Den nya stora salen ska fungera både som en mötesplats för kultur och ett servicecentrum för hälsovårdstjänster. Den moderna byggnaden har fått namnet Ravinen eftersom den ligger i en gammal ravin. Den har en imponerande takhöjd och stora fönster. Biblioteket, som fått en central placering i tre våningar, har på några ställen glastak, så ljuset tillsammans med rummets takhöjd skapar en öppen och inbjudande atmosfär.

BS Eurobib i Norge har haft nöjet att leverera alla hyllor, diskar, sitt- och studiemöbler samt det mesta av den lösa inredningen.

Barnavdelningen ligger på nedersta våningen med separata områden för sagoläsning och aktiviteter för mindre barn. På den mellersta våningen finns vuxen- och ungdomsavdelningarna. Här finns en disk för rådgivning samt ett större, flexibelt område som lätt kan omvandlas till en arena för arrangemang efter behov. På mezzaninen har man skapat plats för lite mer avskärmade sittplatser och en trivsam läsesal.

Bilder
  • Helge Eek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna