Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Kevin Street bibliotek

Bibliotek i hjärtat av Dublin, Irland

Biblioteket på Kevin Street har ett unikt läge bland stadens affärsstråk och olika innerstadsområden.

Själva byggnaden är blygsam och har, även om den inte är kulturminnesmärkt, fungerat som ett folkbibliotek i över 100 år. Biblioteket har vackra läsesalar som allmänheten inte haft tillgång till på många år. Interiören är lätt, luftig och charmig med mycket naturligt ljus.

 

 

> Läs mer om projektet

Så här säger man på biblioteket

"Det är alltid ett nöje att arbeta med thedesignconcept ltd. – och inte bara för att de är trevliga människor.

Det är en tillfredsställelse att veta att det hårda arbete vi har lagt ner på att utveckla biblioteket och dess strategi uppskattas, förstås och tillämpas av personalen på thedesignconcept ltd. – ända från dem som arbetar fram anbudsmaterialet till dem som sätter det sista hyllplanet på plats.

När man tar en risk är det fantastiskt att känna sig trygg hos thedesignconcept ltd. och veta att man har en livlina när man är ute på djupt vatten.

Det är något alldeles speciellt med att se ens visioner förvandlas till konkreta designlösningar. Det var fantastiskt att se besökarna gå in genom dörrarna på dagen för återinvigningen och deras reaktioner.

Till Iain, Daniela, John, Liz och Sharn: Tack för era enorma ansträngningar att göra Kevin Street-biblioteket till en juvel i stadens bibliotekssystem.”


Paul Fusco, bibliotekarie på finans- och fastighetsavdelningen,
Dublins folkbibliotekssystem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En uppmuntrande och produktiv plats

”Biblioteket ska vara mer för besökarna än bara en plats där nödvändiga uppgifter ska lösas. Det ska vara en plats som erbjuder unika upplevelser i en välkomnande, bekväm och fräsch miljö. Den ska inbjuda besökarna att stanna upp, ta en paus och tillbringa lite tid.

Det ska kännas som en uppmuntrande och produktiv plats och vara förstahandsvalet när det kommer till att hålla möten eller arrangemang. Det måste vara samhällets bultande hjärta – ett hem hemifrån. Det är viktigt att möblerna och inredningen speglar byggnadens ärlighet och kompletterar interiören.”

Detta var uppdraget för anbudet som lades fram av Dublins kommun när de var skulle hitta en designer för att renovera biblioteket på Kevin Street.Ett annorlunda barnbibliotek

”För att engagera barnen är det viktigt att möblerna är dynamiska, interaktiva och nya. Det är avgörande att barnavdelningen faktiskt täcker deras behov, snarare än att bara vara en miniversion av vuxenavdelningen."

Det var definitionen av barnavdelningen – och resultatet är strålande! Det finns en enorm 84 tums TV-skärm, datorer, ett interaktivt digitalt bord, en stol för högläsning och livliga elefantstolar för de minsta, där de kan sitta och bläddra i en massa böcker. För barn med mycket energi finns en rutschkana - något som kommer att sticka ut och förbli ett kärt minne för de barn som använder den.

 

 

Detta har vi gjort

Thedesignconcept ltd. vann anbudet och presenterade en design som stack ut från mängden. Det nyinredda och renoverade biblioteket innehåller nu:

  • Ett vuxenbibliotek som blandar nya, moderna möbler med rummets traditionella anda. Hyllorna är flexibla och kan enkelt flyttas runt i samband med olika arrangemang. Högryggade stolar med akustiska egenskaper och inbyggda bord skapar en känsla av avskildhet och en plats för besökare att använda sina egna bärbara datorer.
  • En intilliggande, autentisk läsesal där det går att koppla av och läsa i lugna omgivningar med vackra valnöts- och läderstolar som kompletterar de nya bokhyllorna.
  • Ett utställningsområde med virtuella utställningar på digitala skärmar samt vanliga fysiska utställningar.
  • Datorer på vackra "trädinspirerade" bord med integrerad belysning.
  • På andra våningen finns en lång rad datorer samt en mängd avskilda arbetsplatser, allt skapat av moderna möbler av hög kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter som använts på Kevin Street bibliotek

Andra projekt