Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Eltham bibliotek, Storbritannien

Uppgraderade och nya, färgglada funktioner

I slutet av 2021 utsågs vi av GLL* att leverera en komplett design och inredning för Eltham bibliotek, som en del av en större biblioteksrenovering. Projektet genomfördes av vårt eget engagerade designteam.

> Läs mer om projektet

 

 

 

*) Greenwich Leisure Ltd (GLL) är en ideell välgörenhetsorganisation som driver över 250 sport- och fritidsanläggningar och bibliotek på uppdrag av lokala myndigheter runtom i Storbritannien.

 

Område för vuxna/tonåringar

Bibliotekets huvudområde med vuxen- och tonårslitteratur genomgick en fullständig förvandling där vårt teams expertis bidrog till alla designelement, inklusive:

  • Utarbetande och implementering av ett helt nytt, skräddarsytt ljus- och färgschema.

  • Specialgolv designade för att passa till bibliotekets övergripande färgschema och planlösning för att fungera som en extra funktion snarare än ett hinder.

  • Exklusiva utsmyckningar som använts genomgående, såsom väggrafik, målade ytor och yttergavlar som alla bidrar till det fastlagda visuella schemat.

  • Exponeringshyllor inkilade mellan hyllskepp skapar en färgkontrast mot befintliga hyllor samt ytterligare möjligheter för exponering av böcker och media.

  • Nya möbler placerade runtom i rummet med tyger noggrant utvalda för att komplettera bibliotekets inredning.

Förutom ny, fin design visar det nya vuxenområdet prov på vårt engagemang för hållbar konsumtion, där alla hyllor från det gamla biblioteket återanvänts eller uppgraderats i det nya området för att eliminera behovet av nya.

 

 

Barnens bibliotek

Barnområdet på Eltham-biblioteket har varit mycket populärt sedan man 2018 skapade den förtrollade sagoträdgården. Det gjorde uppgiften ännu mer utmanande för vårt designteam att förbättra dess utseende och användarupplevelse ytterligare.

Vår lösning bygger vidare på det befintliga temat och fokuserar på att lyfta den förtrollade sagoträdgården genom att introducera specialkomponerade visuella och interaktiva designelement, inklusive:

  • Livfulla tyger från Patternista som används strategiskt på möblerna så att de färgmässigt passar ihop med exempelvis yttergavlar och väggar.

  • Hyllor som försetts med specialdesignade yttergavlar, med färgglad konst inspirerad av den förtrollade sagoträdgården.

  • En specialtillverkad bokbänk som designats av en konstnär, även den skräddarsydd för att avspegla det förtrollande trädgårdstemat.

I och med att det nya barnområdet nu ligger mycket centralt i det som tidigare var ett atrium i öppen planlösning, fick man en ytterligare utmaning i att tydligt avgränsa det nya området samt skilja det från övriga biblioteksfunktioner. Därför installerades akustikpaneler med specialdesignat, livfullt mönster omkring området, vilket skapade den nödvändiga avgränsningen samtidigt som de bidrog till områdets visuella särprägel.

Det förvandlade biblioteket har i barnområdet nu ett ännu mer livfullt och interaktivt utrymme. Med framträdande placering i mitten av biblioteket fungerar det som ett av bibliotekets kännetecken.

 

 

 

Produkter som använts på Eltham bibliotek

Andra projekt