Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Denny bibliotek

Denny bibliotek i Falkirk, Storbritannien

I november 2016 öppnade det nya biblioteket i Denny. Thedesignconcept ltd. har designat ett ljust, välkomnande och modernt bibliotek för invånarna i Falkirk.

 

> Läs mer om projektet

Modernt och dynamiskt bibliotek

”Bibliotek handlar inte längre bara om böcker. Vi har skapat ett dynamiskt bibliotek där människor vill tillbringa sin fritid, vilket stödjer relevant lärande i den digitala tidsåldern.”

- Lesley O'Hare – kultur- och bibliotekschef

 

Som en del av ett projekt på 7,6 miljoner pund, med biblioteket som mittpunkt, är det renoverade biblioteket inriktat på att underlätta de många arrangemang och aktiviteter som biblioteket erbjuder invånarna.

Det nya biblioteket innehåller gemensamma utrymmen, bekväma sittplatser och ett mycket imponerande barnbibliotek.

 

 

Färger och kontraster

Tonårsområdet står i kontrast till resten av barnbiblioteket och har en modern design. Specialdesignade svarta och gröna Cocoon-möbler och soffor med hög rygg gör att området känns hemtrevligt och mysigt. I hörnet av tonårsområdet finns även datorstationer som är tillgängliga för alla.

Mjuka sittmöbler finns i hela biblioteket och uppmuntrar besökarna att slå sig ner, trivas och njuta av omgivningen. Till och med fönstren är färgade, så att biblioteket fylls med ett vackert färgglatt sken när solen skiner.

Boktorn och utställningsmöbler är neonfärgade överst och gjorda i matchande färger. Precis vid ingången finns vackra Mikado-exponeringsmöbler. I bokhyllorna finns färgade hyllplan och grafik gjord speciellt för biblioteket, i form av litterära citat på väggarna.

 

 

 

 

 

"Vi valde thedesignconcept ltd. att designa och inreda vårt bibliotek i Denny, eftersom deras tolkning av våra ursprungliga önskemål hade en fantastisk wow-faktor.

Alla i teamet har varit lätta att arbeta med och de har alla en djup förståelse för hur ett modernt bibliotek ska se ut. Samtidigt lyssnade de på våra idéer och lyckades anpassa den ursprungliga designen till det nya utrymmet allt eftersom projektet fortskred.

Alla möbler och hyllor är flexibla och kan lätt flyttas runt, så vi kan möblera om efter de aktiviteter som ska hållas. Jag är särskilt glad över att den slutliga utformningen har införlivat så många av idéerna från den omfattande offentliga samrådsprocess som genomfördes.

Vi är mycket stolta över vårt nya bibliotek. Det är ljust, inbjudande och modernt och i fräscha färger. Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya besökare till denna fantastiska plats.”


Vikki Ring
Utvecklingsbibliotekarie på Falkirks kommun

 

 

Produkter som använts för Denny bibliotek

Andra projekt