Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Musikakademin i Detmold (Musikhögskolan) har flyttat in i nya byggnader. Musikbiblioteket har slagits samman med Lippe bibliotek (LLB) och delar nu lokaler med Musikdepartementet på universitetet i Paderborn samt Musikakademins biblioteksledning.

Det nya biblioteket och Lippe bibliotek (LLB) bildar tillsamman med grannen Landesarchiv (lokalt arkiv) NRW Abt OstWestfalenLippe (LAV) ”Forskningscenter | Bibliotek | Musik".

Detta nya center anses av Musikakademins rektor, Prof. Vogel, som ”det största och bästa musikakademibiblioteket” och A. Storsberg, NRW Min.f. Science, Innovation and Reasearch, benämner det som en ”pärla”.

Byggnaden är centralt placerad, lätt tillgänglig och mycket energisnål. Arkitekturen smälter in i omgivningen utan att försaka sin egen unika prägel. Lokalerna erbjuder 1000 m2 med multifunktionell biblioteksyta på tre våningar med ett läsrum i två våningar, kontor, övriga administrativa lokaler, etc.

De två biblioteken har entréer på två sidor av huset och i en anslutningsbyggnad av glas delar de utlånings- och återlämningsfunktioner.

Produkter som används på Detmolds Musikakademi, Tyskland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna