Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Uppgraderade och nya, färgglada funktioner

I slutet av 2021 utsågs vi av GLL* att leverera en komplett design och inredning för Eltham bibliotek, som en del av en större biblioteksrenovering.

Bibliotekets huvudområde med vuxen- och tonårslitteratur genomgick en fullständig förvandling där vårt teams expertis bidrog till alla designelement.

Förutom ny, fin design visar det nya vuxenområdet prov på vårt engagemang för hållbar konsumtion, där alla hyllor från det gamla biblioteket återanvänts eller uppgraderats i det nya området för att eliminera behovet av nya.

Barnområdet på Eltham-biblioteket har varit mycket populärt sedan man 2018 skapade den förtrollade sagoträdgården. Det gjorde uppgiften ännu mer utmanande för vårt designteam att förbättra dess utseende och användarupplevelse ytterligare.

Vår lösning bygger vidare på det befintliga temat och fokuserar på att lyfta den förtrollade sagoträdgården genom att introducera specialkomponerade visuella och interaktiva designelement.

I och med att det nya barnområdet nu ligger mycket centralt i det som tidigare var ett atrium i öppen planlösning, fick man en ytterligare utmaning i att tydligt avgränsa det nya området samt skilja det från övriga biblioteksfunktioner. Därför installerades akustikpaneler med specialdesignat, livfullt mönster omkring området, vilket skapade den nödvändiga avgränsningen samtidigt som de bidrog till områdets visuella särprägel.

Det förvandlade biblioteket har i barnområdet nu ett ännu mer livfullt och interaktivt utrymme. Med framträdande placering i mitten av biblioteket fungerar det som ett av bibliotekets kännetecken.

*) Greenwich Leisure Ltd (GLL) är en ideell välgörenhetsorganisation som driver över 250 sport- och fritidsanläggningar och bibliotek på uppdrag av lokala myndigheter runtom i Storbritannien.

Produkter som används på Eltham bibliotek, Storbritannien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna