Product added to basket

  • logo
  • 0 0

SAMLOKALISERING I HELT UNIK BYGGNAD

Flyttningen av Veterinärhögskolan till Campus Ås är den största universitetsbyggnaden i Norge och den enda i sitt slag. Här samlas Norges Veterinärhögskola, Norska Veterinärinstitutet och en statlig biomedicinsk forskningsanläggning under ett och samma tak.

Den 63 000 kvadratmeter stora byggnaden öppnade 2021. Byggnaden är helt unik i ett internationellt sammanhang där både friska och sjuka djur, forskning, veterinärverksamhet och undervisning är samlade under ett tak.

Den nya veterinärbyggnaden består av åtta sammanhängande byggnader med sammanlagt 2400 rum. Den innehåller traditionella undervisningsytor, kontor och bibliotek, där speciellt biblioteket blivit en central och naturlig samlingspunkt för elever, anställda och besökare. Biblioteket är en sammanslagning av biblioteket på Veterinärhögskolan och huvudbiblioteket på Campus Ås och är nu en samling bestående av många olika ämnesområden.

Inbjudande sittområden är viktigt, och i biblioteket finner man både individuella läsplatser och platser för grupparbete.

Hyllinredningen är en blandning av låga hyllor på hjul för flexibilitet och höga hyllor med fast monterade, flyttbara stegar för att komma åt de översta hyllplanen. Integrerad LED-belysning på varje hyllplan gör det lättare att läsa boktitlarna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna