Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Medborgarnas hus

Odense bibliotek har genomgått en transformation som i hög grad gick ut på att samla många olika områden och önskemål till en helhet där den äldre biblioteksinredningen skulle återanvändas och rymma en stor mängd material samtidigt som den skulle ge större möjligheter till avkoppling, aktiviteter och utställningar.

Helhetsplanen har under de följande åren använts till att fortsätta optimera och komma i mål med visionen.

Ett staket ramar in barnavdelningen som också pusslats ihop av gammal och ny inredning. Mellan exponeringslådorna har man skapat zoner för avkoppling, lek och kreativa arrangemang. ”Trädgården” för de minsta är särskilt speciell. Går man in mellan de små husen i skogens kant så hamnar man mitt i en trädgård med gräs, träd, blommor och annat fint från naturen. Det scenografiska har flätats samman med bokexponering så att litteraturen blir en del av upplevelsen.

Jens Winther Bang Petersen, bibliotekschef på Odense Bibliotek, säger:

”Odense-biblioteken har samarbetat med Lammhults Biblioteksdesign flera gånger under en längre tid. De har varit till jättestor hjälp och idépartner vid vår stora renovering på huvudbiblioteket 2017, då de ansvarade både för att samla in idéer från de relevanta personalgrupperna och därefter få dem att fungera tillsammans på planritningarna. De har även hjälpt oss anpassa inredningen efter de ursprungliga idéerna i takt med att budgeten tillåtit oss att förändra fler områden. Under covid-nedstängningen uppstod lite oväntat möjligheten att skapa en stor inomhusträdgård för läsning. Barn och föräldrar har verkligen tagit trädgården till sig och det är ett nöje att se dem använda den. Den är fortfarande jättefin.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna