Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Hållbart kombibibliotek som stadens hjärta

Jægerspris är ett kombibibliotek där kulturfunktioner slagits samman med skol- och folkbibliotek. Varje rum är tillägnat en viss målgrupp så vare sig du ska träna, hitta din nya favoritbok, studera eller slappa så är detta rätt plats.

Biblioteket bygger på värderingar om återbruk och hållbarhet så byggnaden är renoverad och de gamla hyllorna har återanvänts. En husarkitekt har stått för renoveringen medan Lammhults Biblioteksdesign har stått för väggfärger och inredning. Genom att modernisera hyllorna med nya gavlar och placera de blå och röda hyllorna strategiskt i förhållande till det nya röda golvet har biblioteket idag en välkomnande och unik färgsättning.

När man kommit in i biblioteket möts man av ett livligt loungeområde med väggfolier som tydligt visar vart man ska om man ska träna eller till biblioteket. På barnavdelningen ger en väggfolie känslan av att gå in i en skog. Detta understryks av små stolar gjorda av kapade trädstammar samt en hydda där barnen kan sitta i en lugn omgivning och ägna sig åt böckernas värld.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna