Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ny inredning inspirerad av skandinavisk stil

I centrum av Ronse, i de flamländska Ardennerna, byggdes detta bibliotek 1963 av arkitekten Dan Craet (1926-2013). Han var inspirerad av den skandinaviska stil som än i dag är relevant; en hyllning till lätta och naturliga material.

Under de senaste åren har man sett ett behov av att förnya inredningen och de tjänster biblioteket tillhandahåller. Sedan 2021 har man fått en ny specialdesignad reception med fokus på kundservice samt ett stort antal bekväma sittmöbler, vilket har gjort biblioteket till en populär plats att vara. Där finns plats för både individuellt arbete och grupparbete, och de nya behagliga sittmöblerna samt studieborden lämpar sig väl för läsning, så att biblioteket kan understödja inlärning, utbildning och social samvaro.

Bibliotekarien Karen Demeulemeester säger: ”Med den nya inredningen håller vi fast vid byggnadens ursprungliga atmosfär och karaktär. Vi har haft önskemål om att skapa komfort och användarvänlighet för våra besökare. Tack vare de eleganta och sobra nya möblerna tar vi steget in i modern biblioteksservice.”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna