Product added to basket

  • logo
  • 0 0

University of Bedfordshire

University of Bedfordshire, Storbritannien

University of Bedfordshire har nyligen investerat 46 miljoner pund i ett nytt, toppmodernt bibliotek på Luton campus. På thedesignconcept ltd. vi var glada över att bli utvalda som huvudleverantör av möbler för projektet, som spänner över totalt 7 400 m2 fördelat på nio våningar.

 

> Läs mer om projektet

Brett utbud av biblioteksmöbler

I nära samarbete med universitetets projektgrupp och MCW Architects har vi på thedesignconcept ltd. introducerat ett brett urval av möbler i hela byggnaden. De inkluderar bland annat:

  • Lugna studiebås för en person eller för grupparbete
  • Toppmoderna IT- och AV-möbler
  • Mjuka sittplatser med integrerad teknik
  • Färgkodade strömkontakter i bordsskivor
  • Mötesområden
  • Cafeteria

 

 

 

"Thedesignconcept ltd. bidragit med kreativa idéer och fantastiska lösningar till detta projekt. Teamet hade ett otroligt fokus på detaljer och var ett bra stöd, vilket har gjort stor skillnad. Tillsammans har vi skapat ett fantastiskt bibliotek på nio våningar, vilket har glatt och imponerat alla på universitetet.”

- Leo O'Neill
 Chef för biblioteksutveckling,
 University of Bedfordshire, Storbritannien

 

 

 

 

En blandning av olika biblioteksmöbler

Thedesignconcept Ltd. har kommit på många lösningar för nya möbler och inredning till universitetets bibliotek. På alla nio våningar finns studiebås för individuell läsning och större ytor för grupparbete. Eleverna kan slå sig ner i färgglada mjuka sittmöbler och göra läsningen så behaglig som möjligt.

Studiebåsen finns i många färger på hela biblioteket. Det finns fåtöljer med hög rygg för att minska störande ljud från omgivande områden, som är placerade vid arbetsstationer med möjlighet att ansluta bärbara datorer till stickkontakter och USB-uttag. Det har även funnits runda fempersonsbord med datorskärmar, som går att justera i höjdled, så att borden vid behov kan vara skärmfria och plana. Tangentbord, mus och integrerad kabelback kan också döljas. Studiebåsen kompletterar de befintliga bokhyllorna i biblioteket och ger en modern touch samtidigt som de bidrar med mer färg.

I kaféet vid receptionen på Luton Campus bibliotek finns klassiska stolar med kromstativ i en rad färger som matchar resten av biblioteksinredningen. Stolar med trämedar finns på flera ställen i biblioteket och versioner med vippfunktion låter eleverna välja mellan två sittställningar för maximal komfort och stöd. Sist men inte minst kan staplingsbara stolar med klädda sitsar enkelt förvaras och tas fram vid behov.

 

 

 

 

Andra projekt