Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Rugby bibliotek och makerspace

Rugby bibliotek och makerspace, Storbritannien

Som en del av ett ramavtal med Region Warwickshire har thedesignconcept ltd. ansvarat för inredningen av Rugby bibliotek och makerspace.

Arbetet omfattade nya hyllor och möbler i hela biblioteket. Vår utgångspunkt för den nya inredningen var att skapa ett funktionellt bibliotek som kan användas av alla. Genom att ta in olika typer av sittmöbler och studieplatser i biblioteket kan besökarna njuta av en vistelse i biblioteket med en hemtrevlig känsla.

> Läs mer om projektet

En lekplats för barn, unga och vuxna

Barnbiblioteket har nu förvandlats till ett ljust och färgglatt område där barn kan sitta på stolar med bilder av djur, slå sig ner i mjuka sittmöbler eller njuta av en bok i en Cocoon-läsgrotta. En ikonisk fåtölj används också för högläsning, där föräldrar kan läsa en god bok för sina barn.

På mezzaninen har utrymmet delats upp i olika områden för att utnyttja det på bästa möjliga sätt. Det finns datorer tillgängliga för alla med kompletterande studieplatser. Besökare kan också ta med egna datorer och koppla in ström. Barstolarna med bord, placerade vid fönstren, ger eleverna möjlighet att arbeta och läsa i lugna och behagliga omgivningar.

Makerspace-området ger unik tillgång till en mängd digital teknik, utrustning och faciliteter för att utforska nya idéer. Området omfattar robotar, 3D-utskrifter, sömnad och broderi. Området har skapats med syftet att lära sig, improvisera och bygga upp digitala färdigheter för att ge blodad tand och lust att tänka "utanför boxen".

 

 

 

 

Lyssna på vad andra säger...

"Det var ett utmanande utrymme med märkliga hörn och mycket möbler att ge plats åt. Vi ville att det nya ’Let's Make Space’ skulle kännas högteknologiskt utan att vara för futuristiskt. Thedesignconcept ltd. har klarat uppgiften strålande – resultatet är inbjudande, funktionellt, användarvänligt och innovativt.”


Ayub Khan MBEE
Näringslivs- och kundservicechef (samhällsomfattande tjänster)
Förvaltningsstyrelsen för Region Warwickshire

 

 

Produkter som använts på Rugby bibliotek och makerspace

Andra projekt