Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Newport Pagnell bibliotek

Newport Pagnell bibliotek, Storbritannien 

Newport Pagnells bibliotek öppnade sina dörrar för allmänheten i december 2019 efter en genomgripande renovering.

Thedesignconcept ltd. vann upphandlingen om att designa och installera hyllor och andra biblioteksmöbler.

Efter en detaljerad genomgång med LGSS kunde thedesignconcept ltd. designa ett bibliotek med olika definierade zoner med stor visuell genomslagskraft som tilltalar alla åldrar.

> Läs mer om projektet

Färgglad grafik och flexibilitet

Vårt hyllsystem Ratio på hjul erbjuder full flexibilitet och gör det lättare för biblioteket att hålla arrangemang.

Exponeringsgavlar gör att bokbeståndet kontinuerligt kan uppdateras och att besökarna enkelt kan hitta populära titlar och andra som personalen rekommenderar.

LGSS ville ha ett självgående bibliotek, eftersom personal inte alltid är tillgänglig. Självbetjäningsområdet gör det nu möjligt för besökare att låna och lämna tillbaka böcker efter behov.

Användningen av distinkta möbler och grafik definierar tydligt barnbiblioteket. Till minne av månlandningen 1969 – samma år som Newport Pagnells bibliotek öppnade – finns en färgglad raketgrafik som kompletterar läsraketen i mitten av barnbiblioteket. Vid fönstren finns mjuka sittplatser där föräldrarna kan koppla av medan barnen leker. Området kan också användas som en lugn zon för att njuta av en god bok.

 "Tack så mycket för den fantastiska designen och möblerna vi fick på Newport Pagnell Library. När vi började ställa in böckerna på hyllorna uttryckte bibliotekspersonalen hur fantastiskt det nya biblioteket blivit och att det har en "wow-effekt" - speciellt raketen och väggrafiken i barnbiblioteket."

- Helen Bowlt – Bibliotekschef

 

 

 

Produkter som använts på Newport Pagnell bibliotek

Andra projekt