Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Camberwell Konsthögskola

Camberwell Konsthögskola, Storbritannien

Även om den allmänna tendensen att lagra fysiskt material är fallande, strävar detta bibliotek inte bara efter att behålla befintligt material, utan också att möjliggöra framtida tillväxt.

Det var därför avgörande för designteamet att ge plats åt nya material samt ta hänsyn till de befintliga böckernas storlek och vikt vid planeringen av det nya biblioteket.

 

> Läs mer om projektet

Inredning av biblioteket

Det nya biblioteket upptar en våning i den nya tillbyggnaden vid Camberwell Konsthögskola, där snedställda hyllskepp skulle passa bäst in i inredningen. Samtidigt skulle det göra det lättare att navigera och bilda sig en överblick över biblioteket.

Tillsammans med biträdande bibliotekschefen Kevin Canning och hans team beslutades att använda Uniflex hyllsystem med extra höjd och djup på hyllorna.

Med målet att överträffa den brittiska miljöcertifieringen "BREEAM" var det ytterligare en stor utmaning för projektarkitekten att välja ett hyllsystem som kunde bära betydande extra vikt i form av cementspånskivor ovanpå hyllorna.

Efter noggrant övervägande föll valet på Uniflex hyllsystem med gavelramar av fyrkantsstålrör. Förutom att uppfylla de beskrivna kraven passade de minimalistiska och rena linjerna i hyllsystemet också ihop med det estetiska tema biblioteket önskade.

Till avdelningen "Specialsamlingar" valdes glasdörrar med lås och träramar tillsammans med en specialtillverkad enhet för att rymma större böcker.

 

 

Hör vad andra säger...

"Vi visste från början att vi skulle behöva ett stabilt hyllsystem på grund av den stora mängd hyllor som skulle behövas och vikten som hyllorna skulle kunna bära. Därför valde vi ett system med gavelramar av stål. Uniflex kan bära mycket samtidigt som estetiken passar bra in i det nya biblioteket. Thedesignconcept ltd. hjälpte oss till en design som lät mycket dagsljus komma in mellan hyllskeppen, vilket både gör det lättare att hitta igenom biblioteket och ser bättre ut.”


Kevin Canning
biträdande bibliotekschef
Camberwell Konsthögskola

 

 

 

 

Produkter som använts för Camberwell Konsthögskola

Andra projekt