Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Ystads bibliotek är Ystads mest besökta kulturmötesplats och har genomgått en större renovering under 2016

Ystad är en medeltida köpstad belägen på svenska sydkusten med en stadsmiljö som levandegör historien på ett unikt sätt med sina många bevarade korsvirkeshus. Henning Mankell; en av Sveriges internationellt mest lästa författare använder även Ystad som fond i sina böcker och filmer om kriminalkommisarie Kurt Wallander. Idag är Ystad såväl en turiststad som en filmstad.

Ystads bibliotek är Ystads mest besökta kulturmötesplats och byggnaden som är ritad av arkitekt Claes B Persson och invigdes 1983 har genomgått en större renovering under 2016.

Man har satsat extra mycket på att få den nya barnavdelningen attraktiv för de yngre; bland annat den stora bokhyllan i klara färger med integrerade sittplatser inbjuder till läsning tillsammans med sittplatser och områden där barn och unga ska kunna känna sig bekväma.

Vid renoveringen har miljöfokus varit viktigt hela vägen; från återvinning och omklädning av gamla stolar att användas i bibliotekets café till ett miljöcertifierat trägolv som ligger i hela biblioteket.

Alla Frontlinehyllor är försedda med hjul för bästa flexibilitet och kan flyttas vid föreläsningar och kulturarrangemang. Ordrup tidskriftshylla pryder sin plats och gör sitt innehåll lättillgängligt medan InfoPodar med inbyggd LED-belysning är placerade vid entrén om man vill rådfråga personalen om något. För fristående exponering av ljudböcker använder man Book Tower på hjul.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna