Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Munkhätteskolan, Malmö, Sverige

En skola  för strax under 500 elever i årskurserna F-9 som i stor utsträckning bor i socioekonomiskt utsatta områden. Skolan är inrymd i byggnader som från att ha varit slitna och nedgångna nu har byggts om och renoverats i flera omgångar sedan 2013. Det nya biblioteket öppnades under 2016. Satsningen har gett resultat och visar sig både i ökad trivsel hos personal och elever samt förbättrade studieresultat.

Genomgående i bibliotekets lokaler används Frontlinehyllor med svartlackerade gavlar och hyllplan i ekfaner som kompletteras av en disk i samma färgställning samt bokvagnar från Plus-serien. 

Man satsar mycket på att exponera och tillgängliggöra och använder symboletiketter för att märka upp bokryggar för att bibliotekets innehåll ska vara lätt att hitta. Flera av exponeringsställen i lite roliga format såsom owl, rabbit, wolf, lion används för att visa böcker på ett inspirerande och lustfyllt sätt. Invid lättlästhyllan tronar ugglefamiljen på väggen och visar upp spännande titlar!

Frontexponering är väl använt och exponeringslister i olika bredder i svart kompletterar övrig inredning perfekt där de är placerade både på vägg och på hyllgavlar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna