Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Innovativt och ambitiöst bibliotek

Syftet med renoveringen av biblioteket i Tamworth var att skapa en ljus, lätt och luftig plats med ett välkomnande entréparti och en flexibel planlösning som stöder en modern och multifunktionell interiör. Designen skapar en innovativ och ambitiös plats där alla har möjlighet att trivas, vara friska och lyckliga.

Med hållbarhet som ledstjärna var vårt första mål att identifiera delar av biblioteket som kunde återbrukas. Alla hyllor på ovanvåningen och alla vägghyllor på bottenvåningen har återanvänts och uppdaterats med gavlar i nya färger och ny grafik. För att skapa ett mer flexibelt bibliotek kompletterade vi med Lingo-hyllor på hjul. 

Särskild noggrannhet har ägnats åt valet av tyger och färger för biblioteksmöblerna. Vårt företag i Storbritannien, thedesignconcept, har valt ut alla färger, digital grafik och inspirerande citat som lyfter stämningen i rummet som helhet. Vi har designat en matta med olika färger som alltid kommer matcha varje framtida inredning av rummet.

Barnbiblioteket är roligt och inbjudande med klara färger och roliga former som är utformade för att locka barn och uppmuntra dem att utforska det stora utbudet av böcker i biblioteket. Det anpassade scenområdet kan användas för olika aktiviteter och kan användas både individuellt och i grupp. Att inkludera sensoriska element i utformningen av barnområdet var viktigt för att säkerställa att området känns inkluderande och välkomnande för alla familjer.

Samtidigt har målet varit att se till att även ungdomar känner sig välkomna. Tonåringar ska kunna koppla av i sköna soffor eller sitta ostörda och studera. Vi har lagt till ett antal studie- och sittplatser där ungdomar kan studera ensamma eller i grupp.

En arbetsyta med ett mötesbås har skapats för enskilda möten, vilket är en stor fördel för Tamworths invånare.

Ett kulturområde som är utformat för att hedra Tamworths rika historia har skapats. Den stora väggmålningen tillägnad Tamworths slott väcker en känsla av nostalgi och stolthet bland Tamworths invånare och ger andra besökare en inblick i stadens kulturella landmärke. 

 

 

"Renoveringens storlek och omfattning visar vårt engagemang för Tamworth och vår tro på värdet av bibliotek i hjärtat av samhället. Det här är det femte nya eller renoverade biblioteket vi har färdigställt under de senaste åren och vi vill att biblioteken ska vara säkra, varma och välkomnande platser för alla." 

Victoria Wilson,
Ledamot för samhälle och kultur, Staffordshire County Council

 

 

Biblioteket öppnade igen den 19 juni 2023, och bibliotekspersonalen ser fram emot att välkomna alla till sina nya lokaler.

Bilder
  • Matt Clayton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna