Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biblioteket som en modern klassiker

Darlingtons kommun har insett vikten av att rädda sitt historiska, K-märkta bibliotek. Den starka allmänna opinionen ledde till ett domstolsbeslut som bevarade byggnaden!

I designen av interiören låg fokus på att restaurera de historiska dragen på ett sätt som är lämpligt för ett byggnadsminne, kombinerat med nutidens moderna resurser, för att anpassa byggnaden för dagens användning. Renovering av historiska byggnader spelar ofta en viktig roll i förnyelse av stadsdelar, eftersom de erbjuder ett fysiskt och psykologiskt fokus för samhället och skapar arbetstillfällen samt investeringsmöjligheter.

Med en kombination av nya och gamla material har vi hedrat byggnadens ursprung. Resultatet är ett utmärkt exempel på hur klassiska och moderna element kan samexistera och berika varandra.
Den visuella aspekten säkerställdes också genom anpassad och jämn belysning samt ergonomisk komfort genom våra flexibla möbler.

Ett speciellt område i biblioteket är nu tillägnat kreativitet, robotik, datorprogrammering och 3D-utskrift, för att locka nya användargrupper. Biblioteket, en blandning av historiska element och moderna möbler, har renoverats så att det också lämpar sig för möten, hantverksaktiviteter eller att prova interaktiva teknologier som VR-headset.

Vi har designat och installerat ett omfattande system av vägvisare, skyltar och grafik som är i harmoni med byggnaden och som gör det enkelt för användarna att orientera sig.

Kommunens vision om att bevara Darlingtons pulserande hjärta lever och mår bra!

Bilder
  • Matt Clayton

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna