Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Barrheads folkbibliotek har blivit utsett till "Bästa nya bibliotek" på Edge-konferensen i Edinburgh, mars 2016.

Best New Library 2016 (The Edge Conference)

Biblioteket strävar efter att visa en värld av möjligheter genom att vara ett multifunktionellt nav i hjärtat av staden. Konceptet har skapat en levande och kulturell miljö som välkomnar besökare i alla åldrar. Genom sina flexibla inredningslösningar utnyttjas det tillgängliga utrymmet för att åstadkomma mesta möjliga för olika sociala och kulturella evenemang men även som en plats att kommunicera på.

Cocoon bibliotekskoncept bestående av olika modulmöbler återfinns i hela biblioteket och bidrar med färg, förvaring och ger samtidigt plats för besökare att sitta och slappna av på. Väggarna i barnavdelningen är dekorerade med färgglad grafik tillsammans med olika citat för att inspirera och uppmuntra unga besökare att låna en bok och tillbringa tid i biblioteket.

Med flera mjuka sittplatser runtom i bibliotekslokalerna uppmuntras besökarna att sätta sig tillrätta och att använda så många som möjligt av de funktioner i biblioteket som finns. Tonåringar kan njuta av ett område i biblioteket som är utformat specifikt för dem med spännande väggrafik, spelkonsoler och storbildsskärmar.

Den digitala tekniken i biblioteket är oöverträffad. Digitala barer, självserviceområden och en hel  IT-svit för nedladdning av e-böcker, ljudböcker och digitala tidningar säkerställer detta.

Allt detta tillsammans med toppmoderna idrottsfaciliteter, café och affärsområde, är det inte konstigt Barrhead Foundry har utsetts till "bästa nya bibliotek".

Inredningsarkitekt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna