Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Resurscentrum för bibliotek

Pyrénées-Orientales bibliotek (även känt som Claude Simon bibliotek) är ett resurscentrum för regionens bibliotek. Det står bland annat för utlån av dokument, rådgivning, ingenjörsarbete, behandling av bidragsansökningar till lokala myndigheter och utbildning av bibliotekets personal. Det är inget bibliotek för de vanliga medborgarna utan det ger tekniskt och finansiellt bistånd till kommuner och lokala organisationer.

Renoveringsarbetet pågick 2020-2021. Målet med ommöbleringen var att förena det ursprungliga bibliotekets mission med nutidens trender och på så sätt både skapa ett resurscentrum och inspirationsrum.

De gamla renoverade butikerna är nu uppdelade i fyra områden. På bottenvåningen finns en ungdomsavdelning samt ett underhållningsområde och en trappa upp finns vuxenavdelningen samt ett brädspelsområde. Varje område kännetecknas av en bestämd färg som används till skyltningen. På alla avdelningar är det möjligt att få service och hjälp på katalanska språket och det finns resurser till fjärrpublik (till exempel samlingar med stor skrift och ljudböcker) samt olika medietyper (CD, vinylskivor, DVD osv.).

Ett brädspelsområde har byggts upp utifrån en gammal oanvänd lägenhet som hörde till huvudbyggnaden. Detta bidrar till att öka utbudet av resurser, material och utbildningar som biblioteket erbjuder.

Nästa fas av ombyggnaden av Pyrénées-Orientales bibliotek blir med särskild vikt på hur receptions- och utbildningsområdet kan nytänkas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna