Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Biblioteket avspeglar närområdet

Målet för Lundtofteskolans och Lyngbys bibliotek har varit att återskapa den närmiljö som biblioteket är en del av. Naturen spelar en stor roll och kommer tydligt till uttryck särskilt på barnavdelningen som har inspirerats av det lokala hjorthägnet och annat i naturen. Bland annat finns ett specialdesignat vindskydd med tillhörande grillplats omgivet av väggrafik, en gräsliknande matta, gröna växter och andra material och texturer med rötter i naturen.

De brända och orangea färgerna på utvalda biblioteksmöblerna ger en god kontrast till de mer naturneutrala färgerna och trämaterialen. På flera ställen i biblioteket bidrar Maria-podier till att skapa fina utställningsområden och framhäva visst material.

Biblioteket är ett kombinerat skol- och folkbibliotek som under dagtimmarna är till för eleverna på Lundtofteskolan. Efter klockan 15.30 öppnar biblioteket dörrarna för alla besökare och fungerar som huvudbibliotek i Lyngby. Lundtofteskolan har nyligen byggts till för att bland annat kunna inrymma biblioteket som ska ge plats för fördjupning och vara ett med naturen.

Att inreda kombibiblioteket har varit en spännande process i samarbete med Lundtofteskolans personal och Lyngby bibliotek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna