Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Uppgradering av barnbibliotek och gångstråk

Ishøjs bibliotek har genomgått en omfattande modernisering där man kombinerat gamla biblioteksmöbler och -inredning med något nytt. Biblioteket är ett exempel på hållbar biblioteksinredning där befintliga möbler fått nytt liv i nytt sammanhang.

Med en önskan om att skapa en helhet utifrån befintliga komponenter startades moderniseringen av barnbiblioteket 2018. På barnavdelningen fanns tidigare en rund hylla som slingrar sig som en orm och bokhyllor av trä som påminner om stora trädstammar – så uppstod idén om att skapa ett djungeltema.

Arkitekter från Lammhults Biblioteksdesign valde att kombinera de existerande komponenterna med bland annat en djungelhydda och ett ritbord. Dessutom har soffan, boktrågen och hyllorna fått en lite annorlunda placering samtidigt som två djungelmattor och puffar fulländar djungeltemat, som kan användas av de mindre barnen till både lek och uppehåll. Hos de större barnen har fönsterpartiet utnyttjats till en lång vinklad bänk-bordmöbel som rymmer datorplatser och tråg till medier, så nu finns det mycket mer plats för att läsa och vara.

Brädspels- och utlåningsområdena förnyas under 2022 så att biblioteket framöver kommer framstå som en välkomnande grön stadsträdgård. Tidigare hade biblioteket ett outnyttjat gångstråk längs en ramp med stora fönster och massor med dagsljus, som nu ska användas till ett trivsamt brädspelscaféområde.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna