Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Rum med utsikt

“Rum med utsikt” är hur bibliotekspersonalen ofta beskriver sitt nya bibliotek. Fullt förståeligt. Efter att ha huserat i åratal i en grå byggnad långt från centrum, med ett bibliotek på flera våningar – inklusive knarrande trappsteg – kan allmänheten i Boom nu välkomna till ett öppet och luftigt bibliotek med utsikt över floden Rupel.

Utformningen, som gjorts av anversa architecture & development, stödjer biblioteket fullt ut i deras aktiviteter. Där finns plats för möten, organiserade aktiviteter, studier och forskning, koppla av med något drickbart, skapa nya kontakter osv.

Formgivningen, utförandet och belysningen ger biblioteket en alldeles speciell prägel.
Den integrerade belysningen i bibliotekshyllorna skapar tillsammans med allmänbelysningen i taket ett väl avvägt belysningskoncept som vägleder och lockar besökarna allt längre in i biblioteket.
Det som framför allt talar till besökaren är de naturliga materialen och färgerna i biblioteket. Byggnadens betong, diskens trä, det låga innertaket och bibliotekshyllornas råa stål. Alla dessa aspekter av inredningen förenas i synergi till en välkomnande biblioteksmiljö.

Arkitekt : anversa architecture & development – www.anversa.be

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med de senaste biblioteksnyheterna