Product added to basket

  • logo
  • 0 0

Bibliotek @TheLightbox

Bibliotek @TheLightbox, Storbritannien

Efter en intensiv anbudsprocess har thedesignconcept ltd. ansvarat för inredning och produkter för biblioteket @TheLightbox i Barnsley.

I nära samarbete med Henry Boot Construction och Barnsley kommun har vi skapat designlösningar och inrett en ljus, färgstark och interaktiv barnavdelning.

 

> Läs mer om projektet

 

 

Utmärkta recensioner

När biblioteket officiellt slog upp portarna den 13 juli 2019 var det för över 6 000 besökare. Recensionerna från allmänheten har varit fantastiska:

”Jag överdriver inte när jag säger att jag och min treåriga dotter Tilly bokstavligen kunde ha tillbringat en hel dag på barnavdelningen. Det överträffar alla förväntningar!”

”De som har stått för designen är genialiska! Den är otroligt genomtänkt, ljus, rymlig och färgstark och inbjuder till många timmars läsning.”

”Det finns många roliga och barnvänliga hörn där man kan njuta av sin favoritbok. Det finns mysiga gömställen och bord och stolar med olika djurteman som man kan sitta på tillsammans.”

Den fina recensionen kommer från Michelle som ligger bakom bloggen "Where can I take the kids today" och var en av de första som besökte biblioteket.

 

 

Biblioteket erbjuder moderna faciliteter och fler tjänster än traditionella bibliotek. Ett laboratorium på bottenvåningen ska bland annat bidra till att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik och ska användas för undervisning om programmering.

Det finns ett rum för personer med autism som behöver en lugn plats att vara på.

 

 

Barnbiblioteket är en del av läsesalen på andra våningen. Den består av roliga biblioteksmöbler i fräscha färger, tv-skärmar, paddor att spela på och såklart hundratals böcker.

På tredje våningen finns studieplatser med massor av bord och tillgång till datorer med gratis wifi för alla besökare.

Det finns också ett IT-rum med 20 datorer och en 65 tums interaktiv skärm som kan användas för olika typer av undervisning och datorträningsprogram. Rummet används av olika grupper för olika digitala aktiviteter.

I en tid då biblioteksinvesteringarna är låga och många bibliotek har tvingats stänga, kommer Bibliotek @TheLighbox vid en lämplig tidpunkt och har varit en vändpunkt för staden Barnsley.

 

 

Produkter som använts för Bibliotek @TheLightbox

Andra projekt